Haberler

Almanlar Ordu'ya Hayran Kaldı

Ordu'ya, "Kardeş Şehir" projesi kapsamında gelen Almanya'nın Recklinghausen Belediye Başkanı Christoph Tesche ve beraberindeki heyet, kentin turistik mekanlarını gezdi.

Ordu'ya, "Kardeş Şehir" projesi kapsamında gelen Almanya'nın Recklinghausen Belediye Başkanı Christoph Tesche ve beraberindeki heyet, kentin turistik mekanlarını gezdi.

Altınordu Belediyesi'nin ev sahipliğinde kentte incelemelerde bulunan heyet, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ı da makamında ziyaret etti.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, heyetin ziyaretlerine ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşlik projesinin iki ülke arasındaki bağları daha da kuvvetlendireceğini belirtti.

Tekintaş, "Kardeş Şehir projesi kapsamında ilimize ve ilçemize gelen Almanya heyet, ilimizin önemli tarihi, turistik ve kültürel alanlarını gezme fırsatı buldu. Ordu'nun ve Altınordu'nun tarihi, kültürel ve turistik yerlerinin dışında doğasını çok beğendiler. Gerek bizim, gerek Ordu Büyükşehir Belediyemizin, gerekse de Ordu Valiliğimizin gösterdiği ilgi ve alakadan çok memnun oldular. Türk misafirperverliğini en iyi şekilde kendilerine yansıttık." diye konuştu.

Recklinghausen Belediye Başkanı Christoph Tesche, şehirlerinde 7 bine yakın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu ifade ederek, Almanya'da gerçekleştirdiği cami ve dernek ziyaretlerinde Türkler'den gördüğü ilginin fazlasını Ordu'da gördüğünü kaydetti.

Ordu'ya ve Altınordu'ya hayran kaldıklarını söyleyen Tesche, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öncelikle bizleri en iyi şekilde ağırlayan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş'a ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Ziyaret programı süresince bizlere gösterdikleri yakın ilgiden çok memnun olduk. Ordu ve Altınordu ilçesinin önemli tarihi ve turistik yerlerini gezme şansımız oldu. Ordu ve Altınordu ilçesi, çok modern bir şehir. Avrupa'da bir çok şehirden daha güzel. Altınordu Belediyesi ile kardeşlik bağı kurduğumuzdan dolayı çok mutluyuz. İnanıyorum ki bundan sonra da bu bağ kuvvetlenerek devam edecek."

Kaynak: AA / Güncel

Altınordu Belediyesi Engin Tekintaş Almanya Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title