Haberler

Almanlar'ı Gole Boğduk

Schalke Veltins Arena, Pazar akşamı anlamlı bir futbol maçına ev sahipliği yaptı.

Filipinler'de meydana gelen tayfunda zarar gören çocuklara yardım için düzenlenen bir organizasyonda Almanya ve Türkiye'nin eski milli oyuncuları "yüzyılın maçı" parolası ile 25 bin seyirci önünde karşı karşıya geldiler. Alman ve Türk seyircilerin birlikte seyrettiği müsabaka renkli görüntülere sahne olurken, Türk takımının menajerliğini Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum yaparken, teknik direktör olarak Ümit Kayıhan sahaya çıktı. Fenerbahçe'nin eski kalecisi Toni Schumacher ise 42. Dakikada Rüştü'nün yerine oyuna girerek ilk yarının son dakikalarında Türkiye kalesini korudu. Almanya'da takım menajerliğini Leverkusen'in efsane eski menajeri Rainer Calmund yaparken teknik direktörlüğü Felix Magath üstlendi.

İlk yarı üstün bir oyunla rakibine üstünlük sağlayan Türkiye 12. dakikada Ahmet Dursun, 14. dakikada ise Yıldıray Baştürk'ün golleri ile 2-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla kapandı. Özellikle Yıldıray Baştürk'ün golü en dönemlerini anımsatan kalitede bir vuruşla geldi.

Türkiye farklı kazandı

Türkiye maçın ikinci yarısına da golle başladı. Yıldıray Baştürk'ün sürüklediği atakta pasını sol taraftaki Ümit Karan'a verdi. Onun güzel ortasını ceza sahası içinde göğsüyle yumuşatan Ahmet Dursun nefis bir sol voleyle durumu 3-0 yaptı. 58'de ise Ümit Karan Yıldıray Baştürk'ün pası ile altı pasın içinden çok sert bir vuruşla durumu 4-0'a getirdi. 61'de Ceyhun Eriş'in nefis dikine pası ile tek başına savunmanın arkasında tek başına kalan Ahmet Dursun, kalecinin üzerinden yaptığı aşırtmayla skoru 5-0 yaparken kendisinin üçüncü golünü atıyordu. Almanya daha sonra Basler ile durumu 5-1'e getirse de hemen ardından Yıldıray Baştürk yine çok klas bir golle 72'de durumu 6-1 yaptı. Türk takımı ve Ahmet Dursun adeta gole doymuyordu. 78'de Ahmet Dursun nefis bir üçlü organizasyon sonrası topu boş kaleye yuvarladı. 82'de Christina Schreier Almalar adına bir gol kaydına daha muvaffak olurken 89'da Thomass Haessler'in müthiş serbest vuruşunu Galatasaray'ın eski kalecisi Kerem İnan 90'dan çeldi ve karşılaşma 7-2 Türkiye'nin galibiyeti ile sonuçlandı.

Schumacher'den anlamlı mesaj

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, organizasyona davet ettiği tüm oyuncuların hemen hemen evet dediğini ve kendilerine teşekkür ettiğini belirtirken, Ümit Davala da böyle organizasyonlarda her zaman hemen yer alabileceklerini yarın tekrar bir maç olsa yine oynayabileceklerini belirtti. Türk takımında futbolu kısa süre önce bırakmış çok sayıda oyuncu olduğunun da altını çizen Davala, aradaki farkın bu nedenle Türkiye lehine olduğunun altını çizdi. Toni Schumacher ise Türk-Alman dostluğunun bir kez daha gösterildiğini ve iki ulus arasındaki bağlar nedeni ile ilk yarının sonunda Türkiye kalesini koruduğunu ifade etti.

Almanya: Menajer Reiner Calmund, teknik direktör Felix Magath

Oyuncular: Rüdiger Abramczik, Mario Basler, Stefan Beinlich, Thomas Brdaric, Guido Buchwald, Hans Jörg Butt, Stefan Effenberg, Klaus Fischer, Thomas Häßler, Jürgen Kohler, Oliver Kreuzer, Jens Lehmann, Martin Max, Oliver Neuville, Carsten Ramelow, Karl-Heinz Riedle, Christian Schreier, Manfred Schwabl, Andreas Thom, Olaf Thon, Toni Schumacher, Herbert Waas, Christian Wörns, Dariusz Wosz

Türkiye: Manajer Christoph Daum,  teknik direktör Ümit Kayihan

Oyuncular: Ayhan Akman, Yıldıray Baştürk, Ömer Catkıç, Ümit Davala, Ahmet Dursun, Ceyhun Eriş, Tayfur Havutçu, Ümit Karan, Bülent Korkmaz, Tayfun Korkut, Tümer Metin, Alpay Özalan, Ergün Penbe, Rüştü Reçber, Hakan Ünsal, İbrahim Üzülmez, Soner Tolungüç

Totemspor / Hüseyin ÖZKÖK

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Yıldıray Baştürk Toni Schumacher Ahmet Dursun Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title