Haberler

Alman Uyum ve Göç Vakfı Türkler, İsimden Kaybediyor

Alman Uyum ve Göç Vakfı (SVR) tarafından yapılan araştırmanın sonuçları Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle'de yer aldı.

Alman Uyum ve Göç Vakfı (SVR) tarafından yapılan araştırmanın sonuçları Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle'de yer aldı. Araştırmaya göre, meslek eğitimi için başvuran benzer niteliklere sahip iki adaydan Türk asıllı olanın ismi nedeniyle ayrımcılığa uğradığını ortaya koydu. Berlin'de kamuoyuna açıklanan sonuçlarına göre, Türk öğrencilerin, Alman öğrencilere göre bir meslek eğitim yeri bulabilmek için çok daha fazla sayıda başvuru yapması gerektiği belirtildi.

Araştırmada, ikisi de Alman vatandaşı öğrencilerin yaklaşık 1800 şirkete yaptığı başvurular değerlendirildi. Otomobil tamirciliği ve satış elemanlığı başvurusunda bulunan her iki öğrencinin de ortalamanın üzerinde niteliklere sahip olduğu, aralarındaki belirgin tek farkın ise isimleri olduğu vurgulandı. Araştırmacılara göre, ayrımcılık başvuru sürecinin henüz ilk safhasında başlıyor. Alman öğrencinin 5 başvuru mülakata çağrılırken, Türk asıllı öğrencinin en az 7 başvuru yapması gerektiği görüldü. Türk asıllı adayın, başvurularında doğrudan olumsuz yanıt alma oranının daha yüksek olduğu belirtildi.

Araştırmayı yürüten Jan Schneider, Almanya'da ciddi bir ayrımcılık sorunu bulunduğunu söyledi. Küçük ve orta ölçekli şirketlerde daha yoğun görülen ayrımcılığa yol açan nedenler arasında önyargı ve bunlara dayalı çekinceler, müşterilerin yabancı çalışanları benimsemeyeceğine dair endişelerden kaynaklandığı bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Deutsche Welle Berlin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title