Haberler

Alman Milletvekilleri Son İftarda Türklerle Biraraya Geldi

Kutlama töreninde 2009 yılında göreve başlayan din görevlisi Ali Rıza Bozay için de veda töreni yapıldı.

Kutlama töreninde 2009 yılında göreve başlayan din görevlisi Ali Rıza Bozay için de veda töreni yapıldı. Kutlama'ya Federal Alman Meclis Üyeleri Alman Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Milletvekili Dr. Johannes Fechner, Hristiyan Birlik Partisi (CDU) Milletvekili Peter Weiss, Lahr Belediye Başkanı Dr. Wolfgang G. Müller, Karlsruhe Konsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Mustafa Akpınar, eyalet DİTİB diyalog yetkilisi Fatih Şahan ve çok sayıda sivil toplum dernek temsilcileri katıldı. Lahr kentin okul, kilise, polis, belediye temsilcilerin ilgi gösterdiği kutlamaya Ortenau bölgesinde görev yapan DİTİB temsilcileri bulundu. Lahr Belediye Başkanı Dr. Wolfgang Müller Türkçe yaptığı konuşmasında Kuran-ı Kerim'den ' bir insan gerçek sevgisi, zenginliği, onuru bu dünyada yaptığı iyliklerdir' sözü salonda davetliler tarafından alkış tufanına tutuldu. Ulu Camii dernek başkanı Hasan Babur ' din görevlisi Ali Rıza Bozay ve belediye başkanı Dr. Wolfgang G. Müller'e teşekkür şilti takdim etti. Ağustos ayın sonunda görev süresini tamamlayan din görevlisi Ali Rıza Bozay belediye başkanı Dr. Müller ve dernek başkanı Babur'a memleketi Elazığ'ın kültür simgesi olan 'Harput ilçesi ve halk oyunu Çayda Çıra'yı simgeleyen şilt takdim ederek gösterilen ilgiye teşekkür etti'. Lahr belediye başkanı Dr. Müller din görevlisi Bozay'a Lahr kentini tanıtan kitap hediye etti. Bayram arefesinde iftar, bayram ve veda töreni kutlamasına çok sayıda bölgede görev yapan Alman basını ilgi gösterdi. Alman Milletvekilleri ilk defa katıldıkları zengin programa davet edilmekten dernek yönetimine teşekkür etti. Din görevlisi Bozay ' beş yıl süren görevim içinde güzel diyaloglar yaşandı. Lahr belediyesi, halkı, kilise, okul ve derneklerle ciddi diyaloğumuz oldu. Güzel bir seda bırakarak buradan ayrılıyorum. Çok mutlu ve duyguluyum. Buranın insanlarını hiçbir zaman unutmayacağım' diye konuştu. Belediye başkanı Dr.Müller konuşmasında 2,5 milyon Euro değerinde Lahr kentine inşaa edilecek camii projesin iki farklı kültürün dostluğunu perçinleştireceğini ifade ederek tanıttı. 2015 yılında inşaatına başlanacak minareli, kubbeli, külliyeli cami porojesi 2018-2019 yılında tamamlanması bekleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Akpınar Peter Weiss Karlsruhe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title