Haberler

Davutoğlu Alman Mevkidaşını Aradı: İstihbarat Takibi Kabul Edilemez

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Alman mevkidaşı Steinmeier'e "Müttefik iki ülke arasında birbirine yönelik istihbarat takibi kabul edilemez" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Alman mevkidaşı Steinmeier'e "Müttefik iki ülke arasında birbirine yönelik istihbarat takibi kabul edilemez" dedi.

"İTTİFAK RUHUNA AYKIRI"

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ile telefon görüşmesi yapan Davutoğlu, "Müttefik bir ülkeninin, istihbarat faaliyetlerinde hedef olarak görülmesinin ittifak ruhuna aykırı olduğunu" vurguladı.

"İSTİHBARAT TAKİBİ KABUL EDİLEMEZ"

Davutoğlu'nun görüşmede mevkidaşı Steinmeier'e, "Müttefik iki ülke arasında birbirine yönelik istihbarat takibi kabul edilemez" dediği belirtildi.

İZAHAT KONUSUNDA MUTABIK KALINDI

Görüşmede ayrıca, iki ülkenin istihbarat başkanlarının en kısa zamanda bir araya gelerek, Alman İstihbarat Başkanı tarafından Türk mevkidaşına izahat verilmesi konusunda mutabık kalındığı kaydedildi.

MERKEL "BİLGİ VEREMEM" DEMİŞTİ

Almanya Başbakanı Angela Merkel, dinleme iddialarının ardından ilk kez açıklamalarda bulundu. İddialara ilişkin konuşan Merkel "Alman istihbaratının çalışmasıyla ilgili bilgi veremem. Gerekli bilgi parlamentodaki denetim komisyonuna verilecektir" demişti.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Angela Merkel Almanya Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (50)

AYLİN:

vatan hainleri şimdi konuşsanıza....kendi ülkesini acımasızca almanlara şikayet edenler sizler almanyayı eleştirmezseniz almandan daha çok almansınızdır...türkiye sizin sevmediğiniz vatanınızdır...ama alman yapıyorsa haklıdır dersiniz dimi?

15
9
yanıtYanıtla
gece kusudfdf@ghgh.de:

Vatanla satilik Hükümeti karistirma Aylin! Bugünkü Hükümet dinlenebilecegini bilmiyormudu? Neden gerekli önlemleri zamaninda almamislar diye soracagina saga sola satasiyorsun? Neyin kafasini yasiyorsun sen? Asil Vatan Haini Devleti bugün yönetenler, bu Hale düsürenler ve halen onlara oy verenler. Öyle ici bos laflarla veya saga sola satasmkla olmuyor bu is kizim. Isini beceremiyorsan olanlara katlanirsin o kadar. Ama sizlerin sayesinde suclu hakli oluyyor bide yanina kar kaliyor. Gec bunlar geeeeec.

yanıt0
yanıt0
Gece kusudfdfd@ghgh.de:

Vatanla satilik Hükümeti karistirma Aylin! Bugünkü Hükümet dinlenebilecegini bilmiyormudu? Neden gerekli önlemleri zamaninda almamislar diye soracagina saga sola satasiyorsun? Neyin kafasini yasiyorsun sen? Asil Vatan Haini Devleti bugün yönetenler, bu Hale düsürenler ve halen onlara oy verenler. Öyle ici bos laflarla veya saga sola satasmkla olmuyor bu is Aylincigim. Isini beceremiyorsa olanlara katlanir o kadar. Ama sizlerin sayesinde bu Ülkede suclu sucsuz, hakli haksi oluyor birde yanina kar kaliyor. Gec bunlari geeeeec, öldürme beni gece ortasi.

yanıt0
yanıt0
gece kusudfdfd@ghgh.de:

Vatanla satilik Hükümeti karistirma Aylin! Bugünkü Hükümet dinlenebilecegini bilmiyormudu? Neden gerekli önlemleri zamaninda almamislar diye soracagina saga sola satasiyorsun? Neyin kafasini yasiyorsun sen? Asil Vatan Haini Devleti bugün yönetenler, bu Hale düsürenler ve halen onlara oy verenler. Öyle ici bos laflarla veya saga sola satasmakla olmuyor bu isler Aylincigim. Isini beceremiyorsa olanlara katlanir o kadar. Ama sizlerin sayesinde bu Ülkede suclu sucsuz, hakli haksi oluyor birde yanina kar kaliyor. Gec bunlari geeeeec, yeme beni gece ortasi.

yanıt0
yanıt0
destobulurum01@outlook.com:

Anladınızmı şimdi başörtülüleri hükümet binalarına niye sokmadıklarını. Bunlar hükümet kurarsa neler olduğunu gördünüzmü. Bir yerde ucunu verirseniz devamı oluk gibi akar.

yanıt0
yanıt0
SABIR:

SABRIMZI Bİ DAHA SINATTIK...SONUÇ ` ,TAVUKOĞLU GİBİ....

18
5
yanıtYanıtla
kadir:

Şimdi bu davutoğlu almanyayı da kınar ayranımızı kabartmayın der. Çok pis kınamacıdır kendisi ona göre :)

18
4
yanıtYanıtla
Mustafa Durmaz:

sert bir şekilde kınarlar eminim,ama alman arabasından inmezler biliyorsunuz birileride hep esip gürlüyor ama oda maalesef alman arabasından başka arabaya binemiyor,hal böyle olunca,almanlar da gayet rahat

20
1
yanıtYanıtla
ay yildiz kizi:

Simdi bu Davulcu mu Türkiyenin yeni Basbakani olucak? Desenize yandik mi yandik abe :(

12
6
yanıtYanıtla
güllü:

Anladınız mı şimdi ortalıkta gezen ses kayıtlarının kaynağını. bırakın masum insanları suçlamayı...

13
5
yanıtYanıtla
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title