Haberler

Alman Demiryolları'nda Makinistlerin Grevi

Güncelleme:

Alman Demiryolları (Deutsche Bahn), Alman Makinistleri Sendikası'nın (GDL) aldığı grev kararının iptali için iş mahkemesine başvurduğu bildirildi.

Alman Demiryolları (Deutsche Bahn), Alman Makinistleri Sendikası'nın (GDL) aldığı grev kararının iptali için iş mahkemesine başvurduğu bildirildi.

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşamaya varılamaması üzerine grev kararı alan Alman Makinistler Sendikası'na (GDL) bağlı makinistlerin grevi nedeniyle demiryolu ulaşımında aksamalar yaşanıyor.

Alman Demiryolları, bazı seferlerin gecikmesi nedeniyle tren garlarında bekleyen yolculara kahve, çikolata ve su ikramı yapıyor.Öte yandan, Alman Demiryolları, grevin kararının iptali için Frankfurt İş Mahkemesi'ne başvurdu ancak Alman Demiryolları lehine bir kararın çıkmayacağı düşünülüyor.

Frankfurt İş Mahkemesi'nin konuya ilişkin bugün karar vermesi bekleniyor. Mahkemeye başvurarak başarılı olunacağına pek ihitmal vermeyen DB Yönetim Kurulu Üyesi Ulrich Weber, "Hakimlerin geçmişte çoğunlukla işverenin aleyhine karar verdiğinin farkındayız" ifadelerini kullandı.

GDL Başkanı Claus Weselsky sosyal medya da özel hayatının ifşa edilmesi nedeniyle polise müracaat etti. ARD televizyonundaki bir programa katılan Weselsky, grev boyunca tren garlarında dolaştığını belirterek, "Artık konu dışına çıkıldı benim özel yaşam alanıma müdahale etmeye gelindi. Polisi bu konuda bilgilendirdim. Ancak koruma istemeye şu an için gerek duymadım" dedi.Weselsky, kendisi hakkında yapılan spekülasyonları da eleştirerek, "61 metrekare evde oturuyorum. Özel bir evde oturduğuma ilişkin iddialara gülüp geçiyorum" diye konuştu.- "GDL'nin yaptığı abartılı" - Alman Demiryolları'nda mesleki eğitimi alan Viktoria Willing, grev boyunca tren yolculara danışmanlık vermek ve içecek ikram etmekle görevlendirildiğini belirterek, "Yolcular her ne kadar grevi beğenmeseler de verdiğimiz hizmetten ötürü memnun oluyorlar. GDL'nin yaptığı abartılı. Ben grevi hiç iyi bulmuyorum" şeklinde konuştu. Berlin Tren Garı'na tren bekleyen Murabi ise seyahat etmek isteyenlerin grevden olumsuz etkilendiğini ifade ederek, şöyle devam etti: "Ben de grevden etkilendim. Gecikmiş bir trene bineceğim. Şu anda treninde olmalıydım. Çok karışık duygular içerisindeyim. Bir taraftan çalışanları da anlamaya çalışıyorum. Ama diğer taraftan Berlin'in ortasında trene binemiyorum. Grev çok uzun sürüyor. Bence iki gün yeterliydi." Almanya'da grev nedeniyle yolcu trenlerinin üçte ikisinin sefer yapamadığı açıklandı. Aşağı Saksonya ve Bremen eyaletlerindeki okullarda sona eren sonbahar tatili nedeniyle yolcuların zor durumda kalacağı öne sürülüyor.- Bayern Münih-Frankfurt maçına ilişkin iddia - Bu arada, Kicker dergisi grev nedeniyle Frankfurt ile Bayern Münih maçının oynanmayabileceğini iddia etti. Tren seferlerinin yapılamaması nedeniyle Bayern Münih-Frankfurt maçı için sadece Frankfurt taraftarlarının çeşitli yerlerden yaklaşık bin otobüs kaldırmak istediği kaydedildi.Özel araçlarıyla maça gidecek olanlar da hesap edildiğinde tam bir trafik kaosunun yaşanacağı ve polisin güvenliği garanti edemeyeceğinden maçın ertelenebileceği öne sürüldü. Almanya Kulüpler Birliğinden (DFL) isminin açıklanmasını istemeyen bir sözcü ise bu iddialarla ilgili olarak bugün akşam üzeri bir danışma toplantısı yapılacağını ancak Frankfurt- Bayern Münih karşılaşmasının tehlikede olmasının söz konusu olmadığını bildirdi.Toplamda 34 bin üyesi bulunan GDL, 20 bini aşkın makinistin ücretlerinin arttırılmasının yanı sıra 39 saat olan haftalık çalışma sürelerinin 2 saat azaltılmasını ve fazla mesai ücretlerine zam yapılmasını talep ediyor. Sendikanın, tren kontrolörleri, servis elemanları ve seferlerde yer alan diğer tüm çalışanların sözleşmeye dahil etmek istemesine Alman Demiryolları karşı çıkıyor.Grev pazartesi günü sabah saat 04.00'a kadar sürecek. -

Kaynak: AA / Güncel

Bayern Münih Frankfurt Almanya Berlin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title