Haberler

Aliyev: Avrupa'ya 100 Yıl Yetecek Doğalgaz Rezervimiz Var

Dha DIŞ HABER - Aliyev: Avrupa'ya 100 yıl yetecek doğalgaz rezervimiz var Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan'ın şu anda temel önceliğinin, Azeri doğalgazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınmasını öngören Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) olduğunu belirterek, Azerbaycan'ın bütün gücünü bu projeyi gerçekleştirmeye yönlendirdiğini söyledi.

Dha DIŞ HABER - Aliyev: Avrupa'ya 100 yıl yetecek doğalgaz rezervimiz var

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan'ın şu anda temel önceliğinin, Azeri doğalgazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınmasını öngören Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) olduğunu belirterek, Azerbaycan'ın bütün gücünü bu projeyi gerçekleştirmeye yönlendirdiğini söyledi. Aliyev ayrıca, Azerbaycan'ın doğalgaz rezervlerinin hem Azerbaycan'a, hem de Avrupa'ya yüz yıl yetecek düzeyde olduğunu ifade etti.

İlham Aliyev, Azerbaycan'ın Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle yaptığı konuşmada, Azerbaycan'ın TANAP'ın zamanında, hatta planlanan zamandan önce gerçekleşmesinin mümkün olduğuna inandığını belirterek, bu projenin uzantısı olan Trans Adriyatik Boru Hattı Projesi'nin (TAP) de vaktinde gerçekleşeceğine inandığını dile getirdi. Aliyev, Trans Adriyatik Boru Hattı Projesi'nin önünde yapay engellerin yaratılacağına inanmadığını dile getirdi ve bu projeye engel yaratılması halinde, bu işten hiç kimsenin kazançlı çıkmayacağını söyledi. İlham Aliyev, TAP projesinde engel çıkması halinde, kendilerinin Türkiye pazarına daha fazla doğalgaz sevkiyatı gerçekleştireceklerini belirterek, kendilerinin olmadığını ifade etti. Pazar bulma konusunda endişelerinin olduğunu söyleyen Aliyev, Azerbaycan'ın en az yüz yıl boyunca hem kendisine hem de ortaklarına yetecek miktarda doğalgaz tedarikini gerçekleştirebileceğini kaydetti.

TANAP'ın başlangıç aşamasında yılda onaltı milyar metreküp doğalgaz sevk etme kapasitesine sahip olması planlanıyor. Bu miktarın altı milyar metreküpünün Türkiye'ye, geri kalan kısmının ise Avrupa'ya sevk edilmesi öngörülüyor. Türkiye'ye bu proje çerçevesinde doğalgazın 2018 yılında ulaşması, Avrupa'ya ise, 2020 yılının başlarında ulaşması hedefleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İlham Aliyev Azerbaycan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title