Haberler

Alın Teriyle Kazanılmış Mutluluktan Kimse Mahrum Kalmasın

Güncelleme:

Beyoğlu Belediyesi Türkiye ve dünya için örnek bir projeyle ilçede yaşayan 626 vatandaşa Beyoğlu'nda iş buldu.

Ev kadınlarına, gazilere, şehit yakınlarına öncelik verilirken; yerinde istihdam modeliyle hareket edilen projeyle ilgili bilgi veren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Hedeflerimizi, gücümüzü, duygularımızı, enerjimizi, bilgi çağının tüm imkanlarını Beyoğlu'nda yaşayan işsiz vatandaşlarımız için seferber ettik, ediyoruz" dedi.

TÜRKİYE VE DÜNYA İÇİN ÖRNEK PROJE

Beyoğlu Belediyesi Türkiye ve dünya için örnek bir proje ile Türkiye'nin en büyük sorunlarından olan işsizlik sorununa 2012 yılından beri yerinde istihdam modeliyle çözüm buluyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın talimatıyla kurulan Beyoğlu İstihdam Merkezi (BEYİM) ilçenin işverenleri ve işçilerini bir araya getirirken şimdiye kadar projeyle 626 işsiz vatandaş işe yerleştirildi. Proje kapsamında oluşturulan havuzda binlerce başvuru niteliklerine uygun iş fırsatlarını beklerken,iş arayanlar için 657 açık pozisyon var. BEYİM'e bugüne kadar 8009 kişi tarafından iş başvurusunda bulunurken işe yerleştirilen kişi sayısı her geçen gün artıyor.

GAZİLERE VE EV KADINLARINA ÖNCELİK

BEYİM'de çalışma sistemi aktif istihdamı esas alırken aday CV'si ile işletmelerin personel profili eşleştiriliyor. Aday, profiline uygun işlerle ilgili mülakata çağrılıyor ve mülakatlardan sonra personel talep eden işletmelere yönlendirilerek istihdamın gerçekleşmesi sağlanıyor. BEYİM, çalışmaları sırasında ilçede yaşayan dezavantajlı gruplara, ev kadınlarına, şehit yakınlarına, gazi ve yakınlarına öncelik tanıyor.

GELİŞTİRDİĞİMİZ İSTİHDAM ALANLARINDA İŞE YERLEŞTİRİYORUZ

BEYİM'in çalışmalarını değerlendiren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 11 yıldan beri devam eden stratejik hamlelerle Beyoğlu'nun istihdam potansiyelini kat be kat artırdıklarını belirterek şunları söyledi: "Talimhane" de başlayan dönüşüm hamlesi ile 10 bin kişilik bir istihdam alanı oluşturduk, 4 bin binayı restore ettik, Beyoğlu'nun hayat damarlarına kan pompaladık. Şimdi ise elbirliğiyle oluşturduğumuz bu istihdam alanlarında yine Beyoğlu'nda yaşayan vatandaşlarımızı işe yerleştiriyoruz," dedi.

MESLEKSİZE DE İŞ BULUYORUZ

Beyoğlu İstihdam Merkezi (BEYİM)'in uzun bir süre devam eden ar-ge çalışmaları ve sosyal politikaların ürünü olarak doğduğunu ifade eden Demircan,"Ardında devasa yazılımlar, entegre sistemler, bilişim teknolojileri olsa da sistemi Beyoğlu'na duyduğumuz sevgi çalıştırıyor. Beyoğlu İstihdam Merkezi, sıradan bir kariyer sitesi değil. İstihdam uzmanlarının, sosyologların, bilişimcilerin, özel sektörün, kamu otoritesinin yer aldığı büyük bir kurum,"dedi.

BEYOĞLU'NUN PERSONEL İHTİYACINI BEYOĞLU KARŞILIYOR

Mesleği olmayan vatandaşlara da Beyoğlu'nun en çok ihtiyaç duyduğu sektörlere yönelik mesleki eğitimler vererek, yine Beyoğlu'nda işe yerleşmelerini sağladıklarını da sözlerine ekleyen Demircan şunları kaydetti: "İşletmelerimizin personel ihtiyacını 'yerinde' yani Beyoğlu'nda karşılıyor, verdiğimiz bütün hizmetleri ücretsiz olarak sunuyoruz. Biz, Beyoğlu'nda yaşayan her bir kardeşimizin kendi emeğinin meyvesiyle yaşadığını görmek istiyoruz. Beyoğlu'nda 'işimiz iş' diyor; alın teriyle kazanılmış mutluluktan kimsenin mahrum kalmaması için çalışıyoruz," dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu Belediyesi Türkiye Güncel Haberler

title