Haberler

Aliağa Merkezli 5 İlde Fetö Operasyonu

İZMİR'in Aliağa ilçesi merkezli olarak 5 ilde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı bulunan 17 kişiye yönelik polis tarafından eş zamanlı operasyon düzenlendi.

İZMİR'in Aliağa ilçesi merkezli olarak 5 ilde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı bulunan 17 kişiye yönelik polis tarafından eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonun Aliağa ayağında 4 kişi gözaltına alınırken, arananlar arasındaki bir kişinin Aydın'da tutuklu olduğu, bir kişinin de Zonguldak'ta daha önce gözaltına alındığı belirlendi.

Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY'nin olduğu belirtilen dershanelerde çalışan 17 kişi hakkında bir süre önce gözaltı kararı çıkartıldı. Savcılığın talimatı üzerine İzmir'in Aliağa ilçesi başta olmak üzere Aydın, Zonguldak, Bursa ile Şanlıurfa'nın Siverek ile Manisa'nın Salihli ve Demirci ilçelerindeki 17 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonun Aliağa ayağında aranan 7 kişiden 4'ü gözaltına alındı. 3 kişinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Operasyon kapsamında arananlar arasındaki bir kişinin FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Aydın'da tutuklandığı, bir diğerinin de Zonguldak'ta daha önce gözaltına alındığı belirlendi. Operasyonların sürdüğü gözaltı sayısının artabileceği bildirildi. Örgüte gelir getirici faaliyette bulundukları ileri sürülen şüphelilerin evlerindeki aramalarda CD, kitap, örgütsel doküman ve dijital veriye el konuldu. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Aliağa Aydın İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title