Haberler

Aliağa Devlet Hastanesi Endoskopi Ünitesi Faaliyete Geçti

Güncelleme:

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Aliağa Devlet Hastanesi'nde, kanser hastalarının tedavisinde kullanılmak üzere Kemoterapi ünitesi ile sindirim sistemi hastalıklarının teşhisinde kullanılan endoskopi ünitesi hizmete girdi.

Ölüm nedenleri arasında Dünya'da ikinci sırada yer alan kanser, her beş vefattan birinin ölüm nedeni olarak biliniyor. Aliağa'da kanser hastalarının tedavi görmesi için İzmir merkeze gitmek zorunda kaldığını belirten yetkililer, vatandaşların ciddi bir hastalıkla uğraşırken yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki İzmir'e gidip gelmelerinin büyük bir eziyete dönüştüğünü, bunun önüne geçmek için kemoterapi ünitesini açtıklarını belirterek, kemoterapiler dışında hastaların kontrol ve tetkiklerinin de yapıldığını ifade ettiler.

YANLIŞ TANININ ÖNÜNE GEÇİLECEK

Aliağa'da Sanayi kuruluşların fazla olması nedeniyle Türkiye ortalamasının üzerinde oluşabilecek kanser riskinin de artığını belirten yetkililer Endoskopi ünitesinin önemine dikkat çekti. Kalın bağırsak kanserinin kansere bağlı ölümler de 2. sırada yer aldığını ve bu tür kanserden dolayı ölümlerin önüne geçmek için erken tanının önemini hatırlatan yetkililer, endoskopi ünitesinin erken tanıda önemli olduğunu, ayrıca endoskopi sayesinde gereksiz ilaç kullanımının ve yanlış tanı ihtimalinin de önüne geçileceğini belirttiler. Aliağa'da yaşayan vatandaşların İzmir'de uzun süreli randevu almanın önüne geçilerek uzun süreli aç ve susuz yolculuk etmesinin önüne geçilmiş oldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Aliağa İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title