Haberler

Ali Şaşal Vural: "Doğum Günümde Futbola Başladım"

Eskişehirspor’un genç file bekçisi Ali Şaşal Vural, Milli Takım’a seçilmesiyle ilgili olarak, "Fatih Terim Hocamızın geçen yıl sonu kampına PTT 1. Lig’den Volkan Babacan’ı davet edişi, bütün genç kalecileri olduğu gibi benim de motivemi ve kendimi gösterebilirsem davet alabileceğim beklentilerimi artırmıştı; dolayısıyla bekliyordum" dedi.

Eskişehirspor'un genç file bekçisi Ali Şaşal Vural, Milli Takım'a seçilmesiyle ilgili olarak, "Fatih Terim Hocamızın geçen yıl sonu kampına PTT 1. Lig'den Volkan Babacan'ı davet edişi, bütün genç kalecileri olduğu gibi benim de motivemi ve kendimi gösterebilirsem davet alabileceğim beklentilerimi artırmıştı; dolayısıyla bekliyordum" dedi.

Kırmızı-siyahlı ekibin 25 yaşındaki genç kalecisi Ali Şaşal Vural, Tam Saha Dergisi'nin Temmuz sayısına açıklamalarda bulundu. İzmir'de birçok kulüp varken neden Altay'a gittiğini açıklayan Vural, "O dönemde çevremdeki bütün arkadaşlarım Altay'da oynamak istiyordu. Ben de aynı şekilde Altay'ı çok seviyor ve orada oynamak istiyordum. Bir de Altay o dönemde Süper Lig'deydi. Ağabeyim beni Altay'a yazdıracağını söyleyince hemen kabul ettim ve tam da doğum günümde futbola başlamış oldum" diye konuştu.

"BURADA ALİ DE VAR İMAJINI SKIBBE'NİN KAFASINA YERLEŞTİRMEYİ BAŞARDIM"

Eskişehirspor'da nasıl yükseldiğini anlatan başarılı kaleci, "Ertuğrul Hoca görevdeyken yedek kaldığımda her zaman iyi çalıştım. Antrenmanlarda hevesimi göstererek hocanın güvenini kazandım. 'Zaten bir süre sonra kaleye geçeceğim' diyerek o anı beklemeye başladım. Özellikle kupa maçlarında oynadığımda da kendimi her maçta göstermeyi başardım. Sonra Ertuğrul Hoca ve ekibi tam da devre arasında gitti. Yeni bir hocanın gelmesi benim için çok önemliydi. Sonuçta yine Boffin oynayacaktı ama ben de yine 'Burada varım' imajını vermeye çalışmalıydım. O dönemde çok çalıştım. Özellikle Skibbe'nin gelişinden 3-4 gün sonra yaptığımız bir antrenmanda gösterdiğim performansla 'Burada Ali de var' imajını onun kafasına yerleştirmeyi başarmıştım. Başarılı olmak için sadece kaleci antrenmanları yapmak da yetmez. Ekstra çalışmalar da yapmak gerekiyor. Ben her idmandan önce salona gitmeye çalışırım. İdman bittikten sonra da hala gücüm varsa elimden geldiğince yine ekstra çalışmalar yaparım. Bu şansı verdi ve Kayseri Erciyesspor maçı benim için milat oldu. Benim açımdan kendimi gösterme maçıydı. Gol yemeden bitirdiğimiz o maçtan alnımın akıyla çıktım" ifadelerini kullandı.

"HER KALECİDEN BİR ŞEYLER ÖĞRENMEYE ÇALIŞIYORUM"

Genç oyuncu, beğendiği kalecileri açıklayarak, "Örnek aldığım ve beğendiğim kaleciler elbette var. Fakat ben izlediğim her kaleciden bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Alt ligdeki bir kaleciden bile kendime bir şeyler katmaya çalışıyorum. Dünya futbolunda Neuer'in başka bir yeri var tabii ki. Her anlamda çok başarılı bir kaleci ve bir kalecide olması gereken bütün özelliklere fazlasıyla sahip. Eli ve ayakları iyi, önde oynuyor, yan toplarda başarılı. Adeta libero gibi bir kaleci. Bence bütün kaleciler böyle olmak zorunda. Yani iki ayağını da kullanabilecek ve önde oynayabilecek" şeklinde konuştu.

"MOTİVEMİ VE KENDİMİ GÖSTEREBİLİRSEM DAVET ALABİLECEĞİMİ BİLİYORDUM"

Milli takıma davet bekleyip beklemediğinin sorulması üzerine Vural, "Fatih Terim Hocamızın geçen yıl sonu kampına PTT 1. Lig'den Volkan Babacan'ı davet edişi, bütün genç kalecileri olduğu gibi benim de motivemi ve kendimi gösterebilirsem davet alabileceğim beklentilerimi artırmıştı; dolayısıyla bekliyordum. Ayrıca Eskişehirspor'da büyük takımlarda oynamış Serdar Özkan, Sezer Öztürk gibi oyuncular bana 'Senin gibi kaleci görmedik' diyerek güven veriyorlardı. Onlara 'Ağabey belki erken olabilir' desem de içimden 'Ah bir telefon gelse de beni Milli Takım'a çağırsalar' diye geçiriyordum. Bu defa olmasaydı, ben yine çok çalışacak ve ay-yıldızlı kampa gelmek için uğraşacaktım zaten. Ama bir yandan da beklentim vardı açıkçası" cevabını verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Volkan Babacan Eskişehirspor Fatih Terim Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title