Haberler

Ali Koç, "Gerçek Sorun Kapitalizmdir" Dedi; Sosyal Medya Yıkıldı

Güncelleme:

Antalya'da B20 toplantısında konuşan Ali Koç, "Eşitsizliğin ortadan kalkması için kapitalizmin ortadan kalkması gerekir." dedi, Twitter'da TT oldu.

Antalya'da düzenlenen G20 Zirvesi öncesinde iş dünyasının zirvesi B20 ve çalışma hayatına yönelik L20 toplantıları düzenlendi. B20 toplantısında konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, "Eşitsizliğin ortadan kalkması için kapitalizmin ortadan kalkması gerekir. Ben en azından eşitsizliğin minimum seviyeye indirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Gerçek sorun kapitalizmdir" dedi. Ali Koç'un sözleri kısa sürede sosyal medyanın en çok konuşulan konusu oldu.

BILL GATES'TEN ALINTI YAPTI

Antalya'da düzenlenen B20 zirvesinde konuşan Ali Koç, "Bill Gates diyor ki, 100 bin dolarla siz sıtma ile mücadele edebilirsiniz. Bir insanın saçlarının dökülmesine karşı kellik ilacı için büyük paralar dökülürken insanları öldüren sıtmaya karşı mücadele saç dökülmesine karşı mücadeleden daha zayıf kalıyor. Eğer bu problemlere eğilmezsek sonuçta günlük hayatta karşılaştığımız bu olumsuz şeyler kaçınılmaz olacak" diye konuştu.

"KÜRESELLEŞMENİN İNSAN TARAFI YOK"

"Küreselleşmenin insan tarafı yok" diyen Koç sözlerini şöyle sürdürdü:

"İkinci Dünya Savaşı'ndan beri en büyük göç dalgasıyla karşı karşıyayız. 60 milyon insan evini terk etti ve kötü insan hakları altında düşük ücretlerle çalışmaya hazırlar. Burada özgür olarak serbest olarak dolaşamayan tek unsur insan."

"GELİR DAĞILIMINDA BÜYÜK BİR AYRIM VAR"

İkinci Dünya Savaşı'na göre gelirin 50 kat arttığını, ancak gelir dağılımına bakıldığında büyük bir ayrım olduğunu söyleyen Koç, "Buradaki eşitsizliği anlamak için Einstein olmaya gerek yok" diyerek şöyle devam etti: "Eşitsizliği asgari düzeye indirmek için yapılacak çok fazla senaryo var. Paradigmalar değişmeli" dedi.

"ALİ KOÇ TÜRK İŞ BAŞKANI OLSUN"

Diğer yandan toplantı sonrası sendikacılar arasında, "Türk İş'in başına Ali Koç'u getirelim" konuşmaları geçti. Sendikacılar, Koç'un işçi haklarını savunan açıklamalarını överek, "Ali Koç Türk İş Başkanı olsun" dediler.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK ŞİRKETLER TOPLULUĞU

Ali Koç'ın Yönetim Kurulu Üyesi olduğu Koç Holding cirosu, ihracatı, İMKB'deki payı ve çalışan sayısı ile Türkiye'nin en büyük şirketler topluluğu. Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu olan Tüpraş'ı ve Kredi Bankası'nı bünyesinde barındırıyor.

TWITTER'DA TT OLDU

Ali Koç'un bu açıklamaları sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri oldu. Ali Koç, Twitter'da da TT oldu.

İlgili Haberler

İşte atılan tweet'lerden bazıları:


Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Koç Holding Twitter Antalya Ali Koç Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (98)

CAN DERSİMLİ:

ÜLKEDE KAPİTALİZMİN KRALINI 13 YILLIK FAŞİST AKP İKTİDARIYLA YAŞIYORUZ. ADAMLARIN ALLAHI PARA

29
11
yanıtYanıtla
KAHROLSUN KAPİTALİZM.....:

SAĞ İDEOLOJİ POMPEİ DÜZENİDİR. . . SAĞ İDEOLOJİ FAŞİST NAZİ DÜZENİDİR. . . SAĞ İDEOLOJİ FİRAVUNLARIN YEZİDLERİN DÜZENİDİR. . . . YIKILACAK HEPSİ. . . SOSYALİZM YENİDEN İNSANLIĞI KURTARACAK BU SÖMÜRÜ VE VAHŞET DÜZENİNDEN. . . . . . ________

34
4
yanıtYanıtla
ok:

Erdoğan''ın Önünü alamayacaklarını düşünürken en son çare olarak bunumu düşündünüz. ? Ozaman servetinizi daıtın halka komşularınızla Eşit olun eyer sözünüzün sahibiyseniz hadi koçum erkeksen

21
17
yanıtYanıtla
imirza:

akp yakında senide içeri tıkdırır koyunları uyandırıyorsun diye

26
11
yanıtYanıtla
osmaniyeli:

capitalismin babası sizsiniz be bi de geçip kapitalizmi ortadan kaldırmak gerek deme

15
20
yanıtYanıtla
Recep Atli:

Nedense dinci isveren ne vergisini verir nede böyle dayanisma gösterir. Dinci kesim yönetimdende belli oldugu gibi kendisini zengin eder, fakiri düsünmez. Iktidara gelirse asgari ücreti arttirmak isteyen chp idi. Akpden tek bir ses duymadik bu yönde. Secmen salak oldugu icin oyunu chpye verip iktidara getirmedi. Türkiyede halki düsünmeyene ve onu hor gören vergi parasini har vurup harman savurana oy veriliyor maalesef!!

17
13
yanıtYanıtla
Ali koc:

Biri buna soylesin turkiyede ki en büyük kapitalistlerden birisinin kendisi olduğunu

6
22
yanıtYanıtla
bu kim:

bugun mal varligini dagitsan 10. 000. 000 kisisinin hayatini hatta onlarin torunun hayatini kurtarmis olursun. ve hatta sende hala yatinda gezmeye devam edebilirsin bu arada. . . artistlik yapmagi birakin artik.

15
11
yanıtYanıtla
şakacı ali:

Ali KOÇ seni şakalaşırken mi yaptılar?

6
19
yanıtYanıtla
hacı bayramMobil-ANDROID:

Dağılın len adam doğru söylüyor.

13
8
yanıtYanıtla
Tüm 98 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title