Haberler

Ali İsmail Korkmaz davası- CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba -

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ali İsmail Korkmaz davası ile ilgili "Bu davanın hiçbir zaman peşini bırakmayacağımızı, Kayseri değil Fizan'a da gitse bu davayı takip edeceğimizi herkesin bilmesini istiyorum" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ali İsmail Korkmaz davası ile ilgili "Bu davanın hiçbir zaman peşini bırakmayacağımızı, Kayseri değil Fizan'a da gitse bu davayı takip edeceğimizi herkesin bilmesini istiyorum" dedi.

Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın, Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemde darbedilerek hayatını kaybettiği iddiasıyla açılan davanın üçüncü duruşmasına katılan Ağbaba, Adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, üçüncü duruşma olmasına rağmen aynı kalabalığın sağlanmış olmasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Bu durumun davanın toplumun tüm kesimleri tarafından kabullenilmesi açısından önemli olduğunu belirten Ağbaba, şunları kaydetti:

"Acılarımızı ortaklaştırabildiğimiz sürece bu acılar bir kez daha yaşanmaz. Ali İsmail Korkmaz'ın katilleri yargılanıyor ancak halen gerçek katiller, emri verenler yargılanmıyor. Dün bir gazetede katillerle bir AK Parti milletvekilinin görüşmesi gündeme düştü. Halen bununla ilgili bir gelişme yok. Biz CHP olarak sonuna kadar bu davanın takipçisi olacağız. Ali İsmail Korkmaz'ın hem katillerinin hem de emir verenlerin bu davada hesap vermelerini istiyoruz. Adalet gerçekleşecekse bu dava bir göstergedir. Bu davanın hiçbir zaman peşini bırakmayacağımızı, Kayseri değil Fizan'a da gitse bu davayı takip edeceğimizi herkesin bilmesini istiyorum."

Ali İsmail'in Korkmaz'ın abisi Gürkan Korkmaz da kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

- "Bir Ali aldılar bizden, binlerce, milyonlarca Ali verdiler"

Bir sene önce 6 kişilik küçük bir aile olduklarını, şimdi ise milyonları kapsayan büyük bir aile haline geldiklerini ifade eden Korkmaz, şöyle devam etti:

"Biz şehit aileleri olarak birbirimize kenetlendik. Bir Ali aldılar bizden, binlerce, milyonlarca Ali verdiler. Bizim kavgamız artık bizim için değil, bu halk, bu gençler için. Biz zaten bedelimizi ödedik, Ali İsmail'i aldılar artık. Ne kadar çaba sarfedersek edelim, Ali İsmail'i getiremeyeceğiz. Ama bizim kavgamız bundan sonra yeni Ali İsmaillerin, yeni Berkinlerin, yeni Ethemlerin katledilmemesi için. Aydınlık bir gelecek, özgür bir Türkiye, özgür bir dünya isteyen gençlerin düşlerini gerçekleştirmesine bir nebze olsun katkıda bulunmak istiyoruz."

Muhabir: Musa Özyürek

Yayınlayan: Ersin Altınsoy

Kaynak: AA / Güncel

Ali İsmail Korkmaz Veli Ağbaba Eskişehir Kayseri Politika Güncel Haberler

title