Haberler

Ali Gaffar Okkan Mezarı Başında Anıldı

Diyarbakır Emniyet Müdürü iken 24 Ocak 2001 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu 5 polis memuruyla birlikte şehit edilen Ali Gaffar Okkan için Hendek ilçesindeki mezarı başında anma töreni düzenlendi.

Hendek’e gelen 102 Ali Gaffar, şehit Ali Gaffar Okkan’ın mezarını öperek onu çok sevdiklerini söyledi.

Gerçekleşen anma törenine Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın eşi Zerrin Okkan kızı ve ablası, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Sakarya Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Eski emekli emniyet müdürleri, eski emekli valiler, Diyarbakır’dan 102 Ali Gaffar Okkan isimli çocuk ve çok sayıda sevenleri katıldı. Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın eşi Zerrin Okkan, eşinin mezarına kızıyla birlikte aile bireylerini temsilen 5 karanfil bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın özgeçmişi okundu.

Törende ilk konuşmayı yapan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, “Şehidimizin 14. Yıl dönümünde ve yine tam tazeliğiyle meydanda bir program yapıyoruz. Onu anıyoruz. Niçin güzel işler, hayırlı işler yaparsak arkadan hayırla yaadediliriz. Bunun en güzel timsali, en güzel örneği gördüğümüz gibi Ali Gaffar Okkan’dır. Büyük bir sevgi bıraktı şehidimiz. Biz onu tekrar tekrar rahmetle anıyoruz. 2009 sonrası baktık gördük ki Diyarbakır’da şehidimiz öldükten sonra Ali Gaffar ismi verilmiş çocuklar var. Ve dükkanlarında, mağazalarında, evlerinde Ali Gaffar Okkan’ın isimleri var. Hala var. Bunu görünce bize bir görev düştü Hendek Belediyesi olarak. Hendek Belediye Başkanı olarak bir görev üstlendik. Dedik ki o zaman doğu ve batı arasındaki kardeşliğimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi ortaya çıkarmamız lazım. Şuanda mezar başında 102 tane Gaffar Okkan’ımız var. Bu gençlerimize Diyarbakır’dan buraya gelerek büyük bir sevgiyle Ali Gaffar Okkan’ın ismini büyük bir gururla, büyük bir onurla taşıyan gençlerimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ı çok sevdiğini söyleyen ve mezarını öperek sevgisini gösteren 102 Ali Gaffar Okkan’dan bir genç, “Çok üzgünüz. Onu öldürdüler ve onu öldüren kişiler hala ortaya çıkmadı. Ali Gaffar Okkan Kürtleri çok seviyordu. Kürtlerde onu çok seviyordu” diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

Konuşmalardan sonra Okkan için mezarı başında yapılan duanın ardından mezara sevenleri ve 102 Gaffar Okkan tarafından karanfil bırakıldı.

BURAK CAN TOKYÜREK-REMZİ ŞİMŞEK 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zerrin Okkan Diyarbakır Ali İnci Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ÇÖL TOZU hangi illerde görülecek? Çöl tozu kaç gün sürecek, ne zaman bitecek? 26 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
title