Haberler

Ali Ekber Çiçek, Mezarı Başında Anıldı

Türk halk müziğinin unutulmaz isimlerinden Ali Ekber Çiçek, ölümünün 8'nci yıldönümünde Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Tahtakuşlar Mahallesi'ndeki mezarı başında anıldı.

Türk halk müziğinin unutulmaz isimlerinden Ali Ekber Çiçek, ölümünün 8'nci yıldönümünde Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Tahtakuşlar Mahallesi'ndeki mezarı başında anıldı. Edremit'in CHP'li Belediye Başkanı Kamil Saka, sanatçının adının unutulmaması için yarışmalar düzenlemeye hazırlandıklarını söyledi.

Türk halk müziği sanatçısı Ali Ekber Çiçek, Edremit Belediyesi tarafından ölümünün 8'inci yılında düzenlenen törenle anıldı. Anma programına Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, sanatçının eşi Can Çiçek, kızı Ebru Çiçek, CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, Tahtakuşlar Mahallesi Muhtarı Hasan Bozkurt ve sevenleri katıldı. Snatçısı Çiçek'in mezarına karanfil bırakıldı.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, "Ali Ekber Çiçek büyük bir üstat, aynı zamanda bizim kıymetli bir hemşehrimiz, dostumuz, yoldaşımızdı. Önümüzdeki yıllarda adına düzenleyeceğimiz yarışmalar ile yeni Ali Ekber Çiçek'lerin yetişmesine katkı sağlamak istiyoruz. Gönül adamı, türkülerin büyük üstadını bir kez daha sevgiyle, saygıyla ve büyük bir özlemle anıyoruz" dedi.

Ünlü ozanın eşi Can Çiçek, "Sert görünsede neşeli, yumuşak kalbi olan birisiydi. Ömrünü Anadolu deyişlerine, türkülere adamıştı. Aile içinde bizlerin hem babası hem arkadaşı hemde en büyük sırdaşımızdı. Bugün burada bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu etkinliği düzenleyen başta Edremit Belediye Başkanımız Kamil Saka olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Alevi dedesi Nurettin Gedikoğlu tarafından dua okunan anma töreni sonrası Tahtakuşlar Sosyal Tesisleri'nde hayır yemeği verildi. Güre İskele Meydanı'nda düzenlenen 2'inci programda, Türk halk müziği sanatçıları Süleyman Yıldız, Zeki Çiçek, Tayfun Hakan Kağan, Adil Yıldız ve ünlü sanatçının kızı Ebru Çiçek tarafından Ali Ekber Çiçek'in türküleri seslendirildi. Anma programına katılan sanatçılara günün anısına Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş ve CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım plaket verdi.

--- KUTU ---

ALİ EKBER ÇİCEK KİMDİR?

Erzincan'ın Ulular Köyü'nde 1935'te doğan Ali Ekber Çiçek, babasını 1939 Erzincan depreminde yitirdi. Çok küçük yaşlarda çiftçilik yapmaya başlayan Çiçek, bu arada bağlama çalmayı öğrendi. İlkokuldan sonra öğrenimini sürdüremeyen Çiçek, 1961 yılında İstanbul Radyosu'na ses ve bağlama sanatçısı olarak girdi. Sanat yaşamı boyunca 400'den fazla türküyü derleyip Türk halk müziğine kazandıran Çiçek, halk müziğini geniş kitlelere ulaştırarark unutulmazlar arasına girdi. - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Edremit Belediyesi Ali Ekber Çiçek Kamil Saka Balıkesir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title