Haberler

Alevi Örgütlerinden Belediyeye Ziyaret

Güncelleme:

Diyarbakır'a gelen Alevi örgütlerinin temsilcileri, Eş Başkanlar Gültan Kışanak ile Fırat Anlı'yı ziyaret etti.

Bölgedeki gelişmeleri yerinde görmek, dayanışmak ve barışa katkı sunmak amacıyla Diyarbakır'a gelen Alevi örgütlerlerinin temsilcileri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'yı ziyaret etti.

Eş Başkanlar, HDP İzmir milletvekili Müslüm Doğan, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, Demokratik Alevi Derneği Eş Başkanları Songül Çelik ve Murat Işık, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez ile Alevi pirlerini, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda ağırladı.

Anlı: Gelişiniz büyük bir moraldir, dayanışmadır

Ziyarette konuşan Eş Başkanı Fırat Anlı, dayanışmaya en çok ihtiyaç duyulan günlerden geçildiğini, acılı günlere yeni acılı günler eklendiğini söyledi. Zulmün ve zalimin daim olmadığını ifade eden Anlı, onuruyla, namusuyla, eşitçe bir arada yaşamak için direnen insanlar olduğunu vurguladı. "Son iki yıldır Alevi canlarımızın gösterdiği sahiplenme ve duyarlılık bizim için son derece kıymetlidir." diyen Anlı, "İlk günden beri maddi manevi sürekli yürek yüreğeydik. Onun için gelişiniz büyük bir moralidir, dayanışmadır. Geçmişimizi değiştiremeyiz; ama geleceğimizi hep beraber inşa edebiliriz." diye konuştu.

Kışanak: Dayanışma içerisinde bu zor günleri atlatacağız

Eş Başkan Gültan Kışanak ise tüm insani değerlerin hiçe sayıldığı bir dönemden geçildiğini, böylesi bir dönemde Alevi örgütlerinin kentte olmasının önemli olduğunu vurguladı. Yaşananları en çok Alevilerin anlayabileceğinin altını çizen Kışanak, şöyle konuştu: "Zalimlerin katliamcı politikalarına karşı insani değerleri, onuru, barışı, demokrasiyi, iyiliği ve güzelliği temsil etmek ve mücadele etmek dışında bir seçeneğimiz yok." Bütün çabalarının daha fazla acı ve gözyaşı yaşanmadan bu sürecin bir an önce barışla sonuçlanması olduğunu kaydeden Kışanak, "Umuyorum ve diliyorum ki hep beraber güçlü ve birbirimize destek olarak dayanışma içerisinde bu zor günleri de atlatacağız. Zalim hiçbir zaman zulümle abat olmamıştır. Mazlumların ahı mutlaka bir gün sonuçlarını ortaya çıkaracaktır diye düşünüyorum." diye konuştu.

Düzgün: Karşı durmak gerekiyor

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün ise, Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Kültür Dernekleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı'nın 29 Ocak'ta açlık grevi kararı aldığını hatırlatarak, açlık grevlerinin hiç beklemedikleri kesimler tarafından destek aldığını söyledi. Düzgün, "Bugün ülkeyi yönetenler, çocukların, bebeklerin ölümünden medet umar hale geldiler. Hiçbir padişah katliamlarla devletin gücünü göstererek iktidarını sürdürememiştir. Toplum diz çöken bir toplum haline getirilmeye çalışılıyor." dedi.

Sorunun Türkiye yaşayan Sunnilerin ve Türklerin sorunu olduğunu ifade eden Düzgün, Kürtlere yapılan katliamları onaylamayan Türklerin buna karşı durması gerektiğini söyledi. Düzgün, insanların kendi değerlerini koruduğu sürece yok olmadığını, bu değerlere saldıranların yok olduğunu, tarihin bunu birçok kez gösterdiğini belirtti. Düzgün, Sur'da, Cizre'de, Nusaybin'de, herhangi bir yerde hayatını kaybedenleri saygıyla anarak, katliamları lanetledi.

Demokratik Alevi Derneği Eş Başkanı Songül Çelik de, Alevilerin Hüseyni duruşunu her zaman gösterdiğini, göstermeye devam edeceğini kaydetti.


Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyarbakır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title