Haberler

Alanya'nın Yabancı Misafirleri Organ Bağışı İçin Pedal Çevirdi

Alanya'nın yabancı misafirleri organ bağışı için pedal çevirdi Alanya'da pedallar organ bağışı ve sağlıklı yaşam için çevrildiANTALYA - Antalya'nın Alanya ilçesinde vatandaşlar, turistler ve sağlık personelleri, organ bağışıyla sağlıklı yaşama vurgu yapmak için bisikletleriyle düzenlenen...

Alanya'nın yabancı misafirleri organ bağışı için pedal çevirdi

Alanya'da pedallar organ bağışı ve sağlıklı yaşam için çevrildi

ANTALYA - Antalya'nın Alanya ilçesinde vatandaşlar, turistler ve sağlık personelleri, organ bağışıyla sağlıklı yaşama vurgu yapmak için bisikletleriyle düzenlenen turda pedal çevirdi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından organ bağışı ve sağlıklı yaşama dikkat geçmek için düzenlenen ve yaklaşık 200 kişinin katıldığı etkinlikte 18 farklı ülkeden yerleşik yabancılar, vatandaşlar ve hastane personelleri pedal çevirdi. Oba Mahallesi'nde yapımı devam eden ve ilerleyen günlerde açılacak olan Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde sabah saatlerinde toplanan grup, 6 kilometrelik yolu bisikletleriyle gittiler. Bisiklet turunu 1'inci, 2'inci ve 3'üncü tamamlayan kişileri hastane yöneticisi Dr. Tevfik Yazan, çiçekle ödüllendirdi.

"Bir organ, bir hayat demek"

Etkinlik hakkında açıklama yapan Dr. Tevfik Yazan, Sağlık Haftası nedeniyle organ bağışı ve sağlıklı yaşam ilgili farkındalık yaratmak için bu etkinliği düzenledikleri söyledi. Burada 7'den 70'e tüm sağlık gönüllülerin 'bir pedal çevir bir hayat ver' sloganıyla yola çıktığını söyleyen Yazan,"Hepimizin tek amacı sağlıklı yaşamak. Ülkemizde 30 bini aşkın organ bağışı için bekleyen hastalarımıza dikkat çekmekti. Yurtdışında organ bağışı yüzde 70' deyken ülkemizde yüzde 20 civarındadır. Bu yüzden vatandaşlarımızı daha da bilinçli hale getirmek için böyle bir organizasyon etkinlik düzenledik. Unutmayalım ki bir organ, bir hayat demek" dedi.

"Unutmayalım ki herkes 2. bir şansı hak eder"

Yasaların ve dinen organ bağışının bir engel bir durum teşkil etmediğini de aktaran Yazan," 18 yaşını doldurmuş ve aklı başında olan kişilerin ailelerinde onay alarak organ bağışında bulunabilir. Tüm vatandaşlarımızı organ bağışına destek olmaya davet ediyorum. Unutmayalım ki herkes 2. bir şansı hak eder" diye konuştu.

"Etkinlik çok güzel geçti"

Etkinliğe dernek olarak katıldığı belirten Alanya Polonyalılar Kültür ve Dostluk Derneği üyesi Anna Bielecka ise organ bağışı ve sağlığın çok önemli olduğu göstermek için geldiklerini söyledi. Bielecka," Bu burada olmak bizim için çok değerlidir. Etkinlik çok güzel geçti ve ben köpeğimle beraber katıldım. Birkaç rampada zorlandık ama organize çok güzeldi."

Ayrıca katılımcılar ellerinde organ bağışıyla ilgili pankartlarla hep bir ağızdan, 'organ bağışı hayat kurtarır' dediler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Antalya Alanya Oba Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title