Haberler

Alanya'daki Orman ve Makilik Yangınları

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Alanya ilçesindeki orman ve makilik yangınlarına ilişkin, "Şu anda stabil, soğutma çalışmaları azami ölçüde devam ediyor ancak rüzgar var, inşallah yeni bir sıçrama olmadan kontrol altına alırız." dedi.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Alanya ilçesindeki orman ve makilik yangınlarına ilişkin, "Şu anda stabil, soğutma çalışmaları azami ölçüde devam ediyor ancak rüzgar var, inşallah yeni bir sıçrama olmadan kontrol altına alırız." dedi.

Alanya ilçesindeki Sapadere Kanyonu'nda dün sabah başlayarak rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangın, Gazipaşa ilçesi sınırlarına kadar ilerledi.

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, söndürme çalışmalarında seferber oldu, yakın il ve ilçelerden uçak, helikopter ve arazöz ile itfaiye araçları sevk edildi.

Yangınlara havadan ve karadan müdahale gece boyu devam etti, çalışmalar sırasında aralarında itfaiye erleri ve orman işçilerinin de bulunduğu 10 kişi hafif yaralandı. Yaralılar, Alanya Devlet Hastanesinde ayakta tedavi edildi.

Bölgede, rüzgarın şiddetiyle büyüyen yangın nedeniyle bir mahalle tamamen boşaltıldı, 10'a yakın ev zarar gördü.

Sabah saatlerinde de Alanya ilçesi Kargıcak Mahallesi'ndeki villaların bulunduğu bölgede çıkan yangın kontrol altına alınarak soğutma çalışmaları başlatıldı. Havadan ve karadan müdahaleyle söndürülen yangında 2 villa ve bir ev kullanılamaz hale geldi, bir villa, muz ve meyve bahçesi ile seralar zarar gördü.

Bölgede tatil yapan turistler ve yerleşik yabancılar da hortumlarla su sıkıp kovalarla su taşıyarak, söndürme çalışmalarına destek oldu.

Manavgat ve Gündoğmuş ilçelerinde çıkan yangınlar da ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.

"Risk devam ediyor"

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sapadere Kanyonu'ndaki yangını stabil hale getirdiklerini ancak riskin devam ettiğini söyledi.

Bölgedeki rüzgarın en büyük tehdit olduğuna dikkati çeken Karaloğlu, "Şu anda stabil, soğutma çalışmaları azami ölçüde devam ediyor ancak rüzgar var, inşallah yeni bir sıçrama olmadan kontrol altına alırız. 10 hafif yaralımız var, ihtiyaten boşalttığımız evler var. Bunun dışında önemli bir durum yok çok şükür. Bizim odaklandığımız tek şey yangını tamamen kontrol altına alabilmek." diye konuştu.

Karaloğlu, Manavgat ilçesinde sabah saatlerinde trafodan çıkan yangının ahırlara sıçradığı yönünde bilgi aldığını ve ekiplerin müdahale ettiğini anlattı.

"Ekipler Anamur'a kaydırılacak"

Yangına müdahale konusunda devletin bütün imkanlarının seferber edildiğini vurgulayan Vali Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Diğer bölgelerden destek aldık, bu çok da etkili oldu. Orman Genel Müdürlüğümüzün bir yangın eylem planı mevcut. Bu plana göre bir orman bölge müdürlüğünün sınırlarında tehlikeli görülen yangına hemen komşu bölge müdürlükleri destek veriyor. Yoksa Antalya olarak bizim 7 helikopterimiz, 4 uçağımız yok ama yangına Mersin bölgeden yaptığımız takviye ile bu kuvvet büyük katkı sağladı.

Şimdi burasını stabil hale getirmiş durumdayız, Mersin'in Anamur ilçesinde yeni bir yangın başlamış. Muhtemelen buradaki kuvvetleri oraya kaydıracağız."

Kaynak: AA / Güncel

Münir Karaloğlu Vali Karaloğlu Antalya Alanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title