Haberler

Alanya'da Finlandiya Fahri Konsolosluğu Açıldı

Antalya'nın Alanya ilçesinde, düzenlenen törenle Finlandiya Fahri Konsolosluğu açıldı.

Antalya'nın Alanya ilçesinde, düzenlenen törenle Finlandiya Fahri Konsolosluğu açıldı.

Finlandiya'nın Alanya Fahri Konsolosluğu'na atanan üst klasman hakemi Kuddusi Müftüoğlu, geniş bir katılım ile Finlandiya Fahri Konsolosluğu'nun açılışını gerçekleştirdi. Atatürk Caddesi üzerindeki büronun açılış törenine, Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, Finlandiya Ankara Konsolosu Tarja Parkkinen, Finlandiya Antalya Fahri Konsolosu Koray Turan, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir ve eşi Ayşe Özdemir, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ve Müftüoğlu'nun meslektaşları Cüneyt Çakır ve Kamil Abitoğlu da katıldı. Açılış töreninin ardından büroda bir konuşma yapan Büyükelçi Vaskunlahti, "Burada olmaktan ve Alanya'ya ilk fahri konsolosluğu açmaktan çok memnunum. Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Alanya'da da oturan çok Finli var. Fahri konsolosluğu açarak büyük bir boşluğu durduruyoruz. Kuddusi Müftüoğlu'nun çok iyi bir fahri konsolos olacağına inanıyorum. Bir de onun hanımı yardımcısı olacak" dedi.

Müftüoğlu ise, büyükelçinin gelişiyle onurlandıklarını belirterek teşekkür etti. "Bu görevi en iyi şekilde yapacağımıza inandığı için verdiğine eminim" diyen Müftüoğlu, "Bizim görevimiz bu süreçten sonra burada yaşayan ve tatil için gelen Finlandiyalı turistlere en iyi hizmeti verebilmek. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra Finlandiya-Türkiye ilişkilerini en üst düzeye çıkarma sözü veriyoruz" diye konuştu.

Açılışın ardından Finlandiya'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından

Banana Otel'de düzenlenen resepsiyona geçildi. Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, davetlilere İngilizce yaptığı konuşmanın ardından Kuddusi Müftüoğlu'na fahri konsolosluk beratını verdi. Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, Alanya Jandarma Komutanı Binbaşı Alper Çetinkaya, Alanya Emniyet Müdürü Erkan Dur ve çok sayıda davetlinin katıldığı resepsiyon, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir ve Halil Serdar Cevheroğlu'nun konuşmalarıyla sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kuddusi Müftüoğlu Finlandiya Antalya Alanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title