Haberler

Alanya'da Cumhuriyet Coşkusu

Güncelleme:

Antalya'nın Alanya ilçesinde, Cumhuriyetin 90'ıncı yı ldönümü törenle kutlandı.

Antalya'nın Alanya ilçesinde, Cumhuriyetin 90'ıncı yıldönümü törenle kutlandı. Törende en büyük ilgiyi Kaymakam Erhan Özdemir, Garnizon Komutanı Yarbay Adnan Arseven ve Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nu taşıyan Atatürk'ün bir süre hizmetinde bulunan 83 yaşındaki Chevrolet marka otomobil çekerken, Alanya Motospor Kulübü'ne üye yaklaşık 100 kadar motosikletli'de Türk bayraklarıyla donattıkları motosikletleriyle kortej düzenledi.

İskele Meydanı'nda saat 10.00'da başlayan Cumhuriyet Bayramı töreni, Kaymakam Erhan Özdemir, Garnizon Komutanı Yarbay Adnan Arseven ve Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nun Aydoğan Ertuğ'un kullandığı 1926 model Chavrolet marka otomobille halkı selamlamasıyla başladı. Atatürk'ün Muhafız Alayı Takım Komutanı Sakıp Ertuğ'a ait olan ve Atatürk'ün yurt içi gezilerinde sık sık kullandığı otomobil, vatandaşlar tarafında coşkuyla alkışlandı. Kamu kurumları amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kaymakam Erhan Özdemir, yaptığı konuşmada, "Atatürk'ün emaneti olan Cumhuriyet, Türk gençliği başarılarıyla daha da güçlenecektir" dedi.

Türk ulusunun bağımsızlığını ilan edebilmek için büyük mücadeleler verdiğini söyleyen Özdemir, bu uğurda binlerce vatandaşın şehit olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Türk milletinin bağımsızlığına düşkün. Mustafa Kemal Atatürk, Türk halkının özgürlüğüne düşkün olduğunu bildiği için Cumhuriyet rejimini ilan etti ve 1923'te imzalanan Lozan Barış Anlaşması ile yeni Türk devletinin oluşumunu belgeledi. 86 yılın ardından halkımız büyük bir inançla, Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlılığını sürdürmektedir" Öğrencilerin şiirler okuması ve halk oyunları gösterilerinin ardından resmi geçit töreniyle program sona erdi. Programın ardından, Alanya Motospor Kulübü'ne üye yaklaşık 100 kadar motosikletli Türk bayraklarıyla donattıkları motosikletleriyle kortej düzenledi. Polis ekiplerinin eskortluğu eşliğinde düzenlenen kortejde motosikletlilere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Erhan Özdemir Antalya Alanya Politika Güncel Haberler

title