Haberler

Akyürek'in Yeri de Mahkemelik Oldu!

Güncelleme:

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek'in satın aldığı TMO yerine mahkeme bilirkişi yollayacak.

Saadet Partisi Eski Belediye Meclis Üyesi Mehmet Cafer, 11 Nisan Meydan Projesi'nde AVM yapılmasına karşı çıkarak mahkemede elde ettiği hukuk zaferinin ardından bu kez başka bir arsayı sıraya koydu. Harran Üniversitesi Caddesi üzerinde bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) yerini satın alan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek'in tarihi surlar ve Mahmutoğlu Kulesi'nin önüne çok katlı otel yapmak istediği yönündeki iddialara karşı Cafer, mahkemeye başvurdu.

CAFER: YÜKSEKLİK SERBEST DİYE UCUBE BİR KARAR ÇIKMIŞTI

Fakıbaba döneminde, kendisi ve birkaç üyenin itirazına rağmen AK Partili meclis üyelerinin oyları ile söz konusu arsaya çok katlı inşaat yapmak için 3,5 emsal verilmesine tepki gösteren Cafer, "Malumunuz üzere geçtiğimiz dönemde eski Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) yerini belediye meclisinden Mehmet Akyürek'in (AK Parti Şanlıurfa Milletvekili) yeri olan yer 3,5 emsal serbest, yani yükseklik serbest diye ucube bir karar çıkarılmıştı. Tabi bu Mehmet Akyürek'in milletvekili olması, AKP'li olması, Fakıbaba'nın da AKP'li olmasından dolayı meclis üyeleri de maalesef tartışmalı bir karar vermişlerdir. Biz, o gün mecliste buna da itiraz etmiştik. Tabi çoğunluk onlar da olduğu için kararı geçirmişlerdi. Biz, mecliste askıdayken buna itiraz etmiştik. İtirazımız da ret edilmişti. Ondan sonra da dava açmıştık. Aşağı yukarı 10 ay önceydi açtığımız dava." dedi.

'SURLARIN ÖNÜNE UCUBE BİR OTEL'

İdare Mahkemesi'ndeki davayı yakından takip ettiğini kaydeden Cafer, "Pazartesi günü idare mahkemesinden bize bir yazı geldi. Keşif parası ve bilirkişi parası, il dışından, başka bir yerden, üniversiteden uzman bir kişi getirecekler. Ve oranın durumunu inceleyecekler. Bilirkişi parası ve keşif için 2 bin 700 TL bizden ücret istemişlerdi. Onu da yatırdık. Sanırım ki, Aralık ayı içerisinde uzman kişiler yerinde keşif yapacaklar. O gün oraya Urfa basınını da davet edeceğim. Bizim oradaki hassasiyetimiz kesinlikle kişiler değil orada alınmış yanlış karar. O bölgede öyle bir emsal yok. Urfa'da öyle bir emsal yok. Ve arkasında Urfa'nın turizm kenti olması için çalışmalarımız devam ediyor. Belediyenin de, valiliğin de turizm kenti olması için. Arkada Mahmutoğlu Kulesi ve surların onarılması var. Belediye, valilik oradaki tarihi eserlerin ortaya çıkması için çok yüksek paralar veriyor. Ama maalesef oraya verdikleri inşaat izni oranın siluetini bozacak. Otel ve yükseklik serbest. Siz, Urfa kentini turizm kenti yapmak istiyorsunuz. Orada surları gün yüzüne çıkarıyorsunuz. Ve siz, onun önüne ucube bir otel yapacaksınız. Kesinlikle yanlış. Oradaki yanlışlık bizim hassasiyetimiz." diye konuştu.

Mahkemenin Urfa'nın lehine karar vereceğine olan inancının tam olduğunu belirten Cafer, "Kesinlikle bu karar Urfa'nın lehine çıkacaktır. Mehmet Cafer'in değil, Urfa'nın lehine çıkacaktır. Bundan dolayı harçları yatırdık. Keşif bedellerini yatırdık. İnşallah Aralık ayı içerisinde de gün belli olur. O gün de ben, Urfa basınını oraya davet edeceğim." diye kaydetti.

Bu arada söz konusu arsanın bir kısmı Akyürek'in bir ortağı tarafından akaryakıt istasyonu yapılırken, geri kalan Akyürek'in arsası ise karşısında bulunan Özel Edessa Hastanesi tarafından otopark olarak kullanılıyor. Karaköprü'de patlayan akaryakıt istasyonunun hemen ardından buraya hastane karşısında ve kent merkezinde olmasına rağmen ruhsat verilmesi de tartışmalara neden olmuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Mehmet Akyürek Ak Parti Ak Parti Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title