Haberler

AKUT 1000. Hayvanı Kurtardı

Güncelleme:

AKUT gönüllüleri; evcil ve vahşi hayvan kurtarma operasyonlarıyla da ülkemizin aydınlık yüzünü başarıyla temsil ediyor.

Kurulduğunda temel prensibi doğal afetlerde ve doğa kazalarında yardıma ihtiyacı olan insanlara el uzatmak olan AKUT; 1999 yılında, Antalya'da sarp kayalıklarda günlerdir mahsur kalan keçileri için AKUT Antalya ekibimize yardım çağrısında bulunan bir çobanın talebi ile ilk hayvan kurtarma operasyonuna çıkmış, kurtarılan keçilerin ve çobanın mutluluğuna birebir şahit olduktan sonra, temel misyonunu "Yardıma ihtiyacı olan her canlıya el uzatmak" olarak yeniden düzenlemiş, eğitim ve tatbikatlarını bu yönde geliştirmiş ve 1999 yılından bugüne, porsuktan ineğe, kertenkeleden caretta carettaya, köpekten tilkiye, domuzdan martıya, keçiden ata, yunustan ördeğe 1.000'i aşkın hayvanı kurtarmıştır.

Geçtiğimiz günlerde, AKUT Marmaris ekibinin, Marmaris'in zorlu coğrafyasında, yine kayalık arazide 10 günü aşkın süredir mahsur kalan 4 keçiyi ipli sistem kurarak kayalıklardan sağ salim indirmesi ile 1.000. hayvan dostumuzu kurtaran AKUT, yaşamın kutsallığına duyduğu saygı ve her canlıya duyduğu sevgi ile ülkemize güzel haberler vermeye devam etmektedir.

2015 yılında, ülkemizin ilk teknik hayvan kurtarma eğitimini, ABD'li uzmanlardan "Büyükbaş Hayvan Kurtarma" eğitimi olarak alarak doğru müdahale teknikleri öğrenen AKUT gönüllüleri, gerçekleştirdikleri her faaliyet için, öncesinde sayısız eğitim ve tatbikat yapmaktadır. AKUT'un öncü ve lider başarıları da, her zaman çağdaş eğitime ve çağdaş vizyona verdiği önemden kaynaklanmaktadır. AKUT, kurulduğu günden bugüne dek, gönüllülük ve karşılıksız yardımseverlik ilkeleriyle gerçekleştirdiği 2.238 operasyonda 2.382 insanın hayatını kurtarırken, hayvan kurtarma operasyonlarıyla da 1.002 hayvanın hayatını kurtarmıştır.

Bu vesileyle, 20. yılında, milletimizden gelen önerileri dikkate alarak, 5 temel değerimizden biri olan, İNSAN HAYATINA DEĞER VERMEK ilkemizi, BAŞTA İNSAN HAYATI OLMAK ÜZERE TÜM CANLILARIN HAYATINA DEĞER VERMEK olarak yenilemiştir.

Diğer değerlerimiz; GÖNÜLLÜLÜK, KARŞILIKSIZ YARDIMSEVERLİK, DÜRÜSTLÜK VE GÜVENİLİRLİK olmak üzere, yenilenen ve kapsamı genişleyen değerlerimizin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dileriz.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Marmaris Antalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title