Haberler

Aktay: 'Türkiye'de Dökülen Her Damla Kanda ABD'nin Desteklediği Pyd'nin Bir Payı Var'

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Yasin Aktay'ın konuşması Yasin Aktay'ın esnaf ziyareti - "Türkiye'de dökülen her damla kanda ABD'nin desteklediği PYD'nin bir payı var. Dolayısı ile ABD'nin de bir payı var" Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, "Türkiye'de dökülen her damla kanda ABD'nin desteklediği PYD'nin bir payı var. Dolayısı ile ABD'nin de bir payı var" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Yasin Aktay'ın konuşması

Yasin Aktay'ın esnaf ziyareti - " Türkiye'de dökülen her damla kanda ABD'nin desteklediği PYD'nin bir payı var. Dolayısı ile ABD'nin de bir payı var"

Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, " Türkiye'de dökülen her damla kanda ABD'nin desteklediği PYD'nin bir payı var. Dolayısı ile ABD'nin de bir payı var" dedi.

Siirt'te Şefkat Derneği'ni ziyaret eden Aktay, gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD'nin DAEŞ'e karşı mücadelesindeki zafiyetin CIA'ya yakışmadığını söyledi.

ABD'nin üç vatandaşının kafasını kestiği için DAEŞ'i en tehlikeli örgüt olarak nitelendirdiğini dile getiren Aktay, şöyle konuştu:

"DAEŞ'e karşı kimi bulursa, yani denizde yılanı bulsa hemen sarılabileceği bir güvenlik konseptine sarılmış olması ABD'nin ne büyüklüğüne yaraşıyor, ne o efsanevi CIA istihbarat örgütünün yetenekleri ile bağdaşıyor. Demek ki herhangi bir terör örgütü 3 ABD'linin kafasını kestiği zaman ABD'yi istediği gibi yönlendirebilir gibi bir sonuç çıkıyor. Biz buna inanmıyoruz. Esed'i yok etmeden DAEŞ'i yok edemezsiniz. Eğer siz Esed'i yok etmeseniz bin tane DAEŞ ile mücadele ederseniz, bin tane DAEŞ'i yok edersiniz ama onu yaratan, oluşturan esas güç orada var olduğu sürece siz hep DAEŞ'ler ile mücadele edeceksiniz."

ABD'nin terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'yi terör örgütü olarak görmediği yönünde açıklamalar yapıldığına dikkat çeken Aktay, Türkiye'de bu kadar insanın kanını döken bir terör örgütünün uzantısı olan PYD'nin sırf DAEŞ'e karşı mücadele ediyor diye masum bir örgüt gibi gösterildiğini kaydetti.

Aktay, bu durumun ABD'ye karşı güveni büyük ölçüde zedelediğine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"ABD'yi önümüzdeki dönemde güven telkin eden boyutu itibarıyla çok zor günler bekliyor. ABD çok doğru bir yolda değil, şu anda terörü destekliyor. Türkiye'de dökülen her damla kanda ABD'nin desteklediği PYD'nin bir payı var. Dolayısı ile ABD'nin de bir payı var. ABD'nin artık bu soruyla yüzleşmesi gerekmektedir. Eğer Türkiye'ye bir nebze saygısı varsa teröre karşı olma duygusuna dair birazcık saygısı varsa bu gerçeklerle yüzleşmesi gerekecektir. Biz her zaman onu rahatsız etmeye devam edeceğiz, yani bu terörün desteklenme boyutuna hep dikkat çekmeye devam edeceğiz."

PYD'yi desteklemenin Esed'i de desteklemek olduğunu ifade eden Aktay, "Herkesin bildiği bir sırdırki PYD Esed rejiminin doğrudan bir şubesidir. PYD, Esed'in kurduğu bir örgüttür" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Yasin Aktay AK Parti Türkiye Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title