Haberler

Aktay: "Rusya, Daeş Bahanesiyle Esed'ın Meşru Muhaliflerini Yok Etmeye Çalışıyor"

Basın toplantısından detay- Yasin Aktay'ın açıklaması K Parti Siirt Milletvekili Aktay: - "Rusya, DAEŞ bahanesiyle Esed'ın meşru muhaliflerini yok etmeye çalışıyor"- "DAEŞ'in etkili olduğu Musul'a ve Rakka'ya ve diğer alanlara bulaşma, gel Türkiye sınırının sıfır kilometresindeki Bayırbucak Türkmenlerine saldır" AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, "Rusya, DAEŞ bahanesiyle Esed'ın meşru muhaliflerini yok etmeye çalışıyor" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Basın toplantısından detay- Yasin Aktay'ın açıklaması K Parti Siirt Milletvekili Aktay: - "Rusya, DAEŞ bahanesiyle Esed'ın meşru muhaliflerini yok etmeye çalışıyor"- "DAEŞ'in etkili olduğu Musul'a ve Rakka'ya ve diğer alanlara bulaşma, gel Türkiye sınırının sıfır kilometresindeki Bayırbucak Türkmenlerine saldır" AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, "Rusya, DAEŞ bahanesiyle Esed'ın meşru muhaliflerini yok etmeye çalışıyor" dedi.Aktay, AK Parti İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Rusya'nın, hava sahasındaki hareketlerine karşı Türkiye'nin de kendi egemenlik hukukunu ve hakkını bir şekilde dünyaya duyurmak zorunda olduğunu söyledi.Rusya'nın, Türkiye sınırında çok farklı bir ajandaya sahip olduğunu ve coğrafyayı şekillendirmeye çalıştığını, DAEŞ bahanesiyle Suriye'ye geldiğini ancak DAEŞ'e hiç dokunmadığını belirten Aktay, şöyle konuştu: "DAEŞ'in rafinesi, binaları ve ordusuna hiç dokunmuyor. DAEŞ'in etkili olduğu Musul'a ve Rakka'ya ve diğer alanlara bulaşma, gel Türkiye sınırının sıfır kilometresindeki Bayırbucak Türkmenlerine saldır. Bayırbucak Türkmenleri, DAEŞ değildir. Orda bir tane DAEŞ mensubu yoktur. Aralarında oradakiler rejim muhalifi ve tüm dünyanın Suriye halkının meşru temsilcisi olarak tanımış olduğu Özgür Suriye Ordusu gidip onlarla mücadele ediyor."- "Suriye'de en barış yanlısı politika izleyen Türkiye'dir""Rusya, DAEŞ bahanesiyle Esed'ın meşru muhaliflerini yok etmeye çalışıyor" diyen Aktay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Suriye'de en barış yanlısı politika izleyen Türkiye'dir. Hiçbir şekilde bulaşmamaya çalışan daha şimdiye kadar burnumuzu Suriye sınırına doğru değiliz. Üstelik tezkereyi böyle bir olasılığa çıkarmamıza rağmen karışmıyoruz. Ama kendi burnumuzun dibinde hiç müdahil olmadığımız bir coğrafyaya Fransa, İngiltere, Rusya İran, Lübnan hizbullah ve Çin geliyor. Biz bir şey yaptığımızda hemen 'Bizim ne işimiz var Suriye'de' söylenmeye başlanıyor. Biz zaten kendimiz gitmiyoruz Suriye'ye ve çok fazla bulaşmamaya çalışıyoruz." - "Türkiye bu iç karışıklığın faturasını doğrudan ödüyor"Milletvekili Aktay, Suriye'den Türkiye'ye 2 milyon 200 bin mülteci Suriye'deki karşılıktan dolayı geldiğini ifade etti.Aktay, "Sorunun çözümü için en fazla hak sahibi olan ülke Türkiye'dir. Çünkü Türkiye bu iç karışıklığın faturasını doğrudan ödüyor. Suriye'de her bir bomba patladığında en az 100 kişi geliyor. 2 milyon insanı telaffuz etmek kolay ama bu Türkiye'ni bunu hazmetmesi kapasitesi Türkiye'nin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Yasin Aktay Türkiye Rakka Musul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title