Haberler

Aksünger Twitter Mevcut Yasalarla Kapatılamaz

Chp İzmir milletvekili Erdal Aksünger, twietter'ın kapatılmasının mevcut kanunlar dahilinde mümkün olmadığını söyledi.

Chp İzmir milletvekili Erdal Aksünger, twietter'ın kapatılmasının mevcut kanunlar dahilinde mümkün olmadığını söyledi. Aksünger, twitterın kapatılmasının altında kimlerin imzası varsa hepsiyle ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını, eğer hakimse HSYK'ya başvuracaklarını söyledi. Torba yasa içinde yapılan internet düzenlemesine karşı yaptığı muhalefetle dikkatleri çeken TBMM Bilişim ve İnternet Komisyonu üyesi CHP İzmir milletvekili Erdal Aksünger CHP İl Merkezi'nde twitter'ın kapatılmasıyla ilgili değerlendirmeler yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir konuşmasında Gerekirse twietteri kapatırızö dediğini belirten Aksünger, bunun 30 Mart'tan sonra çıkarılacak bir kanunla yapabileceklerini düşündüklerini söyledi. Aksünger Çünkü twitter kapatmak mevcut kanunlar dahilinde mümkün değil. Torba Kanun içinde gelen internetle ilgili mecranın bütününe değil yargı kararının olduğu problem olan sayfanın kapatılması konusunda düzenleme yaptılarını söylediler. Böylece youtube ile ilgili yaşanan durumun yeniden yaşanmamasını, problem olan görüntülerin kapatılmasını Meclis'ten geçirdilerö dedi. Aksünger, internet düzenlemesine muhalefet yaptığını belirterek, haberleşme özgürlüğünü yasakladığı için bunun sansür yasası olduğunu iddia ettiğini açıkladı. Aksünger Herhangi birinin Telekominasyon İletişim Başkanlığı (TİB), Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) Alo' deyip Ben şurayı beğenmedim. Kapat' dediği zaman TİB ve BTK başkanının kendisini savcı, hakim yerine koyup kapatmasına yol açan kanuna karşı çıkacağımızı söylemiştik. Kendisini yargı yerine koyan, iddia makamı yerine koyanın bürokrat olamayacağını söyledik. Bağımsız yargının buna karar vermesi gerektiğine dikkat çektik. Şimdi dünyada 250 milyon kullanıcısı olan sosyal mecra kapatıldı. Erdoğan, rüşvet, yolsuzluk iddialarıyla ilgili görüntülerin en çok izlendiği mecrayla ilgili kapatırız' demişti. Bursa'da da Türkiye Cumhuriyeti gücünü göstereceklerini söyledi. Bu sözlerle biz kolluk kuvvetleri, yargısı, bürokrasi benim emrimdedir. Faşizan uygulamamı gerçekleştireceğim' dedi. ve sonunda dün gece tüm sayfalara erişimi kapattılarö dedi.

Aksünger, twitterı kapatma uygulamasının mevcut hiçbir kanuna dayalı olarak yapılamayacağını söyledi. Başbakan'ın emriyle bir bürokratın kanunsuz işlemin emrini verdiğini belirten Aksünger Biz twitterın kapatılması yönünde bir yargı kararı olduğuna inanmıyoruz. Hiçbir kişisel hak ve hukukla ilgili konuya değinmeyen iktidar gece iki saat içinde böyle bir kararı nerden aldırmıştır Bu karar niye BDK sayfalarında yeralmamaktadır. Erdoğan, bürokratları kulağından tuttuğu gibi bilgisayar başına oturtarak kapattırmıştır dedi. Bir sayfada problem olduğu zaman önce uyarı gönderilmesi gerektiğini belirten Aksünger, mecra sayfayı kapatmıyorsa mahkemeye gidilmesi gerektiğine dikkat çekti. Aksünger TİB içinde bazı yetkili isimler kapı arkalarında bana Vekilim biz ne yapalım Yukardan böyle baskı geliyor' dediler. Ekmeklerinde olmamaları için isimlerini veremem. Çin'den sonra twitterı kapatan ikinci ülke Türkiye oldu. Türkiye Cumhuriyeti aslında bunu yapmaz. Bunu yapan Recep Tayyip Erdoğan. Hiçbir dayanağı yoktur. Kanuni değildir. Böyle bir yargı kararı varsa; bu kararı veren yargıç olamaz, iddia makamında ise savcı olamaz. Çönkü böyle bir kanun yok ki! Anayasal hakkın gaspıdır. Örneğin, benim İstanbul'da okuyan kızımla ücretsiz olarak haberleşme özgürlüğümü elimden alıyorsun. Yolsuzluk, rüşvetle ilgili bilgilerin öğrenilmesi korkusu yüzünden milyonlarca insan iletişim mağduru oldu. Bundan sonra bu ülkede hiç kimsenin, ticaret ve haberleşme özgürlüğü yoktur. Gaspedilmiş vaziyetidirö dedi.

Cumhuriyet Savcılığı'na kapatan herkesle ilgili suç duyurusunda bulunacağına açıklayan Aksünger, BTK'ya kapatma yazısı gönderen, yargı kararı varsa verenler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Eğer kararı veren hakimse HSYK'ye suç duyurusu yapacağız. Soru önergeleriyle bilgi istedim. Başbakan alanda kapatıyoruzö dedi. Demek ki yazı gönderdi. veya Alo'dedi. O konuşmalar da tapelerde çıkar. Böyle çıkmasını istemeyiz. Kapatmayla ilgili resmi evraklarda imzası olanlarla ilgili cezalandırma isteyeceğiz. Ben dünyaya rezil olmayı göze alamayacakları için kapatmayacaklarını düşünmüştüm. Ama dünyaya rezil olmak umurlarında değil. İnternete düşebilecek yeni tapelerden korkuyorlarö dedi. Aksünger, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açıklamalarını ise samimi bulmadığını söyledi. Gül'ün yaklaşımlarını mantıklı bulmadığını belirten Aksünger Kendisinin alternatif olduğunu göstermek için böyle konuşuyor. İnternet düzenlemesini içeren yasayı onaylarken nasıl sıkıntılar olacağın biliyordu. Yetkileri var. Başbakan'ı, bakanları çağırıp acil eylem planı yapsın. Sorumlu bir cumhurbaşkanı olarak bunları yapmalı. Twittera iki yazı yazmakla olmaz! Bir yandan yasaklıyorlar öte yanda Cumhurbaşkanı, Başbakan twit atıyor. Komik adamlarö dedi. Aksünger, kendilerine yeni iddilar geldiğini ancak bunları sorumlu davranak paylaşmadıklarını söyledi. TBMM'de kurulacak soruşturma komisyonunda partilerin eşit temsil edilmesi gerektiğini de belirten Aksünger, aksi durumda AKP çoğunluğuyla sonuç çıkmayacağını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Twitter İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title