Haberler

Aksaray'da Turizm Yolları Genişletiliyor

Aksaray'ın kültür ve turizm değerlerinin bulunduğu bölgelerde ulaşımın daha rahat sağlanması için yol yapım ve genişletme çalışması başlatıldı.

Aksaray'ın kültür ve turizm değerlerinin bulunduğu bölgelerde ulaşımın daha rahat sağlanması için yol yapım ve genişletme çalışması başlatıldı.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Hasandağı bölgesinde bulunan Çanlı Kilise ve çevre yerleşim yerlerine ulaşımın daha kolay sağlanması için bölgeye giden yolların genişletilme çalışmalarının başlatıldığını söyledi.

Bölgenin yerli ve özellikle yabancı turistler tarafından çok fazla bilinmediğini, ancak kalıntılar ve yerleşim yapısı ile dikkat çeken bir büyüklükte olduğunu ifade eden Ataklı, "Akhisar köyünden başlayarak Çanlı Kilise önünden Çeltek köyüne giden turizm yolu, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sağlanan ödenekle İl Özel İdaresi imkanlarıyla yapılıyor. İl Özel İdaresi makine ve ekipman desteği ile maliyetler önemli oranda düşürülerek buradaki çalışmalara başlandı. Yolun tamamlanmasıyla önemli bir kültür ve turizm değeri daha ortaya çıkarılacak. Aksaray'ın turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmeye yönelik bu tür çalışmalara devam edeceğiz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Şeref Ataklı Aksaray Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title