Haberler

Aksaray?da 600 Yıllık Ulu Cami?nin Çatısı Akmaya Başladı

Aksaray'da 600 yıllık Ulu Cami'nin çatısı akmaya başladıAKSARAY'da 600 yıllık tarihi Ulu Camii 'nin çatısı akmaya başladı.

Aksaray'da 600 yıllık Ulu Cami'nin çatısı akmaya başladı

AKSARAY'da 600 yıllık tarihi Ulu Camii 'nin çatısı akmaya başladı. Bugün öğle namazı için camiye gelen vatandaşlar kent merkezinde etkili olan yağmur nedeniyle tavandan sızan ve damlayan sulara karşı kova ve leğenler koyarak engel olmaya çalıştı.

Karamanoğlu Mehmet Bey tarafından 1408-1409 yıllarında Mimar Mehmet Firuz Bey'e yaptırılan caminin cemaati ilgisizlikten yakındı. 80 yaşındaki Möhreli Ceritli, yağmur sularının sızdırması nedeniyle tavandaki taşların cami cemaati üstüne düşmesinden korktuklarını söyledi. Camiye gereken ilgilinin gösterilmediğini ileri süren Ceritli, 'Bu cami Karamanoğullarından kalan 600 yıllık bir cami. Daha önce hiç akmazdı. Aksaray'da bir sürü büyük cami yapılıyor. Ama bu camiye bakılmıyor. Çatısının biran önce yapılması gerekiyor. Bugüne kadar yapılmadı ve işte cemaatin üzerine aktı. Çok perişan olduk. Tavan böyle sızdırmaya devam ederse taşlardan bir tanesinin cemaatin kafasına düşmesinden endişeleniyoruzö dedi.

Cami cemaati ise yetkililerin biran önce tedbir almasını istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karamanoğlu Mehmet Bey Aksaray Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title