Haberler

Akın İpek kimdir ? İpek: Trafik borcum bile yok

Güncelleme:

Akın İpek kimdir ? İpek: Trafik borcum bile yok dedi. Akın İpek'in sahibi olduğu İpek Medya Grubu'na operasyon başlatıldı. Koza İpek Holding Ankara'daki genel merkezinde polis arama yapıyor.

Akın İpek kimdir ? İpek: Trafik borcum bile yok dedi. Akın İpek'in sahibi olduğu İpek Medya Grubu'na operasyon başlatıldı. Koza İpek Holding Ankara'daki genel merkezinde polis arama yapıyor.

İpek Grubu'na ait Koza Holding'e sabah erken saatlerde çok sayıda polis eşliğinde operasyon başlatıldı. Koza İpek Holding'in 23 şirketinde arama başlatıldı. Şirketin üniversitesi İpek Üniversitesi'nde ve Koza İpek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in Ankara'daki evinde de arama yapılıyor. Koza İpek Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in ise yurtdışına çıktığı öne sürüldü. Yurtdışına kaçtığı iddia edilen Akın İpek ise yurtdışına kaçtığı ve gözaltına alındığı yönündeki iddiaları yalanladı. İpek, "Trafik borcum bile yok" ifadelerini kullandı.

AKIN İPEK HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Koza Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek hakkında gözaltı kararı verildi. İpek, terör örgütü yönetici olmakla suçlanıyor.

AA: MEDYA ORGANLARINI KAPSAMIYOR

Anadolu Ajansı, Koza İpek Holding'in 23 şirketinde yapılan aramaların, grubun gazete ve televizyonlarını kapsamadığını bildirildi. AA muhabirinin başsavcılık kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Koza İpek Holding'in 23 şirketinde başlatılan aramalar, grubun medya organlarını kapsamıyor. Polisin aramaları, medya dışında faaliyet gösteren diğer şirketlerde sürüyor.

23 ŞİRKETTE ARAMA

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, holdingin çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 23 şirketinde arama başlattı. Aramalarda, şirketlerdeki evrak ve bilgisayarlara el konulduğu öğrenildi.

YÖNETİM KURULU BİNASINA POLİS GELDİ

Ankara'nın Yeni Mahalle ilçesindeki Koza İpek Holding yönetim kurulu binasına saat 08.00 sıralarında çok sayıda polis ekibi geldi. Çevik kuvvet polislerinin de güvenlik önlemi aldığı görüldü.


AKIN İPEK'İN EVİNDE ARAMA

Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in Ankara'daki evinde de polis araması olduğu söyleniyor.


Akın İpek'in evindeki aramadan görüntü

AKIN İPEK'TEN İLK AÇIKLAMA: TRAFİK BORCUM BİLE YOK

Yurtdışına kaçtığı iddia edilen Akın İpek'ten ilk açıklama geldi. Kendi grubuna ait Kanaltürk televizyonuna gönderdiği açıklamada yurtdışına kaçtığı ve gözaltına alındığı yönündeki iddiaları yalanlayan İpek, "Trafik borcum bile yok" ifadelerini kullandı.


Akın İpek'in evindeki aramadan görüntü

"ÇOCUKLARIMIN ODASINA KADAR GİRMİŞLER"

Akın İpek'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Grubuma ve evime baskın yapıldığını öğrendim, çocuklarımın odasına kadar girmişler, Savcı bey şahsım hakkında sorulmayan soru kalmadı. Sadece belli medya organlarının deli saçma iftiraları vardı, onları da araştırdık

"NE İSTERSENİZ SORUN"

Ben üzerime bir şey sıçratmadan dikkatli yaşadım. Böyle yapmayın beni ve grubumu zan altında bırakmayın, ne isterseniz sorun açıklayayım. Benim trafik suçum dahi yok. Grubum da tertemizdir."


BUGÜN'ÜN YAYIN YÖNETMENİ TWEET ATTI

Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt, İpek Medya Grubu'na polis eşliğinde baskın yapıldığını duyurdu. Twitter hesabından açıklama yapan Başyurt, "İpek Medya Grubu'na polis eşliğinde gözdağı ve susturma operasyonu başladı. Holding merkezimize polis baskını yapıldı. Yazıklar olsun!. IŞİD'e silah sevkıyatını ortaya çıkardığımız gün medya ve grubumuza baskın." ifadesini kullandı.

CAN DÜNDAR'DAN TEPKİ

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, İpek Medya Grubu'na yönelik polis baskınını Twitter'dan değerlendirdi.

"Bugün'ü polis bastı" diyen Dündar, "Gazetenin bugünkü manşetine dikkat! 'Akçakale sınırında IŞİD'e silah yapımında kullanılan malzeme sevkiyatı belgelendi' " ifadelerini kullandı.

Bugün gazetesinin manşetinde, Suriye sınırındaki Akçakale Gümrük Kapısı'nda IŞİD'e silah yapımında kullanılan malzeme sevkiyatının belgeleri ve fotoğraflar yer alıyor.


TGS: KOZA-İPEK GRUBUNA YAPILAN BASKIN, SUSTURMA OPERASYONUDUR

Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın (TGS) Twitter hesabından yapılan açıklamada da, "Koza-İpek grubuna yapılan baskın bir gözdağı ve susturma operasyonudur. Tüm üyelerimizi tepki göstermeye çağırıyoruz." denildi.

FUAT AVNİ'NİN İDDİASIYDI

Twitter fenomeni Fuat Avni'nin gündeme getirdiği erken seçim öncesi bazı iş adamlarına ve medya gruplarına baskın yapılacağına yönelik iddialar yetkililerce yalanlanmamıştı. Hedefte Samanyolu Grubu, İpek Grubu, Sözcü ve Taraf Gazetesi ile Doğan Medya Grubu olduğunu belirtmişti.


AKIN İPEK İDDİALAR ÜZERİNE DÜN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, Twitter fenomeni Fuat Avni'nin şirketlerine 'el konulacak' iddiasının ardından dün açıklama yapmıştı. İpek'in açıklamasına sahip olduğu Bugün gazetesinin sürmanşetinde yer verildi. İpek'in açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Sosyal medyada grubumuzun da içinde bulunduğu bazı yayın kuruluşları ve sermaye grupları hakkında iddialar, dedikodular çıktı. Aldırmayayım diyorum, bitmiyor, telefonum susmuyor. Durumumuz şöyle;

"30 ŞİRKETİMİZ İNCELENİYOR"

Grubumuzda, farklı sektörlerde faaliyet gösteren 27 şirketimiz var. Faaliyette olmayanlarla birlikte 30 şirketimiz inceleniyor. Yaklaşık iki yıldan beri. Bazı şirketlerimiz ikinci, bazıları üçüncü kez inceleniyor. İncelemeler geçmiş beş yıldı, sekiz yıla sonra on yıla çıktı. Tam 11 kurum tarafından incelenip denetleniyoruz. Grup şirketlerimizin tamamı, Maliye dışında, MASAK tarafından da inceleniyor. MASAK'ın da bugüne kadar grup şirketlerimizden istediği tüm bilgiler zamanından önce, eksiksiz, tam olarak kendilerine teslim edildi. MASAK tarafından istenen bütün bilgi ve belgelerin tam ve eksiksiz olarak teslim edildiği, karşılıklı olarak imzalanarak tutanak altına alındı.

"EKSİK BELGE YOK"

Denetim yapan kamu kurumlarımıza, genel merkezimizde odalar tahsis ettik. "Ne arıyorsunuz veya neden?" diye sormadık, sormuyoruz. Mantıklı veya mantıksız ayrımı yapmıyoruz. Tüm sorulara, tereddüte meydan bırakmayacak şekilde, belgeleri ile cevap verdik, eriyoruz. Soruları ve verdiğimiz cevapları dosyaladık, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na da teslim ettik. Grubumuz ile ilgili herhangi bir hayali suç senaryosunun dahi dayanağı olmaz. Hakkımızda bir iftira atılsa, o da tutmaz. Aksini belgeleriz. Yangın, deprem, gasp, hırsızlık, hastalık gibi musibetler, Allah (CC) korusun herkesin başına gelebilir. Bunların dışında hiçbir endişemiz yok. Son durumumuz budur.

Saygılarımla..."

Kaynak: Haberler.com / Gündem

İpek Holding Twitter Koza Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title