Haberler

Akıllı Üreticiden 'Dolusavar' Sistemi

Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'ndeki üzüm üreticisi, 17 dekarlık bağını dolu ve kırağı zararından korumak için plastik ve esnek naylonlarla örttü.

Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'ndeki üzüm üreticisi, 17 dekarlık bağını dolu ve kırağı zararından korumak için plastik ve esnek naylonlarla örttü.

Sarıgöllü üzüm üreticisi 37 yaşındaki Mesut Akbaş, 17 dekarlık üzüm bağının üzerini esnek naylon ile kapattı. Geçtiğimiz yıl mayıs ayında Sarıgöl ve çevresinde yaşanan dolu öncesinde üzüm bağının tamamını 'dolusavar' adını verdiği sistemle örten Akbaş, doluyu zarar görmeden atlatmayı başardı. Üzüm üreticilerinin en önemli korkularından birinin dolu olayı olduğunu hatırlatan Akbaş, 2 metre 30 santimetre genişlik ile 500 metre uzunluğa sahip tülü Adana'dan getirdiğini söyledi. Bağının çevresine 2 metrelik demirler diktiğini anlatan Akbaş, "Tellerini çektim. Getirdiğim dolu tülü de üzerine sererek, aralarını da çuval diker gibi çuvaldızla birbirine ekledim. 17 dekarlık üzüm bağımın tamamını 'dolusavar' adını verdiğim sistemle örtü altına aldım. Mayıs ayında yağan dolu benim örtülerin üzerinde kaldı, zarar görmedim" dedi.

SİSTEMİN ÖMRÜ 7 YIL

Sarıgöllü üzüm üreticisi Mesut Akbaş, yaz, kış üzüm bağının üzerinden örtüleri kaldırmayacağını söylerek dolu koruyucunun kullanım süresinin 7 yıl olduğunu ifade etti. Sadece doluya karşı değil, kırağı zararına karşı da önlem aldığını kaydeden Akbaş, "Bağımda kullandığım sistem diğer bağcıların da ilgisini çekiyor. Maliyeti biraz yüksek olduğundan tereddüt yaşıyorlar. Ama bu önlem sayesinde ayrıca tarım sigortası yaptırmama gerek kalmadı" diye konuştu. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sarıgöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26-27 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title