Haberler

    Akıllı Telefonlar Aids Testi Yapacak

    Akıllı telefonlarla kan testi yapılmaya başlandı.

    Akıllı telefonlarla kan testi yapılmaya başlandı. Kullanıcının parmağından küçük bir kaset yardımıyla alınan kan aplikasyonun içinde bulunan mini laboratuvarda teste tabi tutuluyor ve akıllı telefonla bağlantı kurulduğunda aplikasyon değerleri analiz etmeye başlıyor. Kolombiya Mühendislik Okulu tarafından yürütülen projede, HIV testi Elisa'nın sonuçları 15 dakika gibi kısa bir sürede alınıyor.

    Araştırma lideri Sam Sia testin Afrika gibi uzak diyarlarda yaşayan kişilere HIV testi yapılmasını kolaylaştıracağını belirtti.

    "Bu bir ölüm kalım mücadelesi. Çünkü Afrika'nın bazı bölgelerinde yaşlayan insanlar kan testi için bir merkeze gidemiyorlar. Böyle bir imkanları yok. Bu özel durumda hamile kadınlar, eğer önlem alınmazsa HIV virüsünü çocuklarına geçirebilirler. Çoğu zaman yeni doğanlar bu gibi durumlarda hayata tutunamıyorlar."

    Yapılan deneylerde virüsü bebeklerine bulaştırma ihtimali taşıyan 96 hastanın laboratuvar testleri uygulandığında Aids'i yaymadığı anlaşıldı. Testler %92 o

    Yazar:

    Etiketler:Gönderildi: 03 Mart 2015

    İzlenme oranı: 0.0

    Oylar: 0

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Kolombiya Afrika Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title