Haberler

Akıllı Kentler Mimarı SAMPAŞ'a İki Uluslararası Ödül

Güncelleme:

Dünya Akıllı Kentler Fuarı kapsamında 30 ülkeden 120 projenin yarıştığı ödül töreninde SAMPAŞ "En Başarılı Proje" kategorisinde ödüllendirildi.

İspanya'nın Barcelona kentinde 18 ile 20 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen Dünya Akıllı Kentler Fuarı ve Kongresi (Smart City Expo 2014)'nde düzenlenen Dünya Akıllı Kentler Ödülleri'nin "En Başarılı Proje" kategorisinde SAMPAŞ; "Açık ve Bilgiye Dayalı Şehir Yönetimi" adlı projesiyle ödüle layık görüldü.

400 şehir, 242 firma ve 10.500'den fazla ziyaretçinin katılımıyla gerçekleştirilen ve Akıllı Şehirler konusunda 300'den fazla uzman konuşmacının yer aldığı Smart City Expo 2014 'te Akıllı Toplum, Enerji, Teknoloji, Ulaşım, Yönetişim ve Sürdürübilir Şehirler'den oluşan 6 ana başlıkta Akıllı Şehirler, problemleri ve çözüm önerileri ele alındı.

Dünya Akıllı Kent Ödülleri kapsamında 30 ülkeden 120 projenin yarıştığı "En Başarılı Proje" kategorisinde SAMPAŞ; "Açık ve Bilgiye Dayalı Şehir Yönetimi" adlı projesiyle ödüle layık görüldü. SAMPAŞ'ın "En Başarılı Proje" kategorisinde ödül aldığı yarışmada birinciliği "Copenhagen Connecting: Driving Data to Quality Service to the Benefit of Citizens and Business" projesiyle Danimarka'dan Kopenhag Belediyesi alırken, "En Akıllı Şehir" ödülüne İsrail'in Tel Aviv kenti ve "En Yenilikçi Girişim" ödülüne ise Nijerya'dan OMOMI sahip oldu.

Şeffaf ve Bilgiye Dayalı Şehir Yönetimi; Süreç Odaklı ve Bilgiye Dayalı Yönetim (Akıllı Başkan), Gerçek Zamanlı Veriyle Yerinde Yönetim için Kurumsal Mobilite (AKOS Mobil) ve Şeffaf Yönetim ve Vatandaşların Yönetime Katılımı (Açık Veri Portalı) çözümlerini bir araya getirerek yerel yönetimlerin daha etkin ve şeffaf şekilde yönetimini sağlamaktadır.

Sosyal Kart ve Gıda Bankacılığı Projesi'ne "En Güvenilir Proje" Ödülü

SAMPAŞ'ın Beyoğlu Belediyesi ile birlikte geliştirmiş olduğu "Sosyal Kart ve Gıda Bankacılığı Projesi" ise, Çin'in Chengdu şehrinde düzenlenen WeGo organizasyonunda "En Güvenilir Proje" ödülüne layık görüldü. 34 ülkeden 68 projenin yarıştığı "Dünya e-Devlet Ödülleri" 3-6 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Güney Kore-Seul Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu, çok sayıda ülkeden yerel yönetimlerin katılmasıyla oluşturulmuş bir kurum olan WeGo, yerel yönetimler e-devlet teknolojilerini ve tecrübelerini birbirleriyle paylaşma imkân ve fırsatı veriyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İspanya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title