Haberler

Akılcı İlaç Kullanımında Farkındalık Artıyor

Güncelleme:

Yanlış ilaç kullanımının ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğunu dile getiren Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan, 'Akılcı İlaç Kullanımı' konusunda çeşitli bilinçlendirme çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun, yanlış, gereksiz, etkisiz ve yüksek maliyetli ilaç kullanımının önüne geçilmesi amacıyla her ilde başlattığı 'Akılcı İlaç Kullanımı Değerlendirme Toplantıları'nın Bursa ayağı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıya aile hekimleri, diş hekimleri, enfeksiyon hastalıkları uzmanları, çocuk hastalıkları uzmanları ile hastanelerin enfeksiyon kontrol komitelerinde çalışmakta olan görevliler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan,"Yanlış ve gereksiz ilaç kullanımı ülkemizde de dünyada olduğu gibi halk sağlığını etkileyen ciddi bir sorundur. Akılcı olmayan ilaç kullanımı; hastaların tedaviye uyumunun azalmasına, ilaç etkileşimlerine, bazı ilaçlara karşı direnç gelişmesine, hastalıkların tekrarlamasına ya da uzamasına, beklenmeyen etki görülme sıklığının artmasına ve tedavi maliyetlerinin artmasına neden olmaktadır. Bunun önlenmesi hem meslek örgütlerimizin, hem akademik unsurların hem de sağlık otoritelerinin ortak çalışması ile mümkündür. Avrupa'da en fazla antibiyotik reçete edilen ülkeler sıralamasında birinci olmamız bu konuda ciddi atılımlar atılması gerekliliğini ortaya koymaktadır" dedi.

Farkındalık Oluşturuyoruz

Akılcı İlaç Kullanımıyla ilgili bilinçlendirme çalışmalarına önem verildiğini belirten Dr. Akan; "İlimizde de 2014 yılı mart ayından itibaren A.İ.K. İl Koordinatörlüğü kuruldu. İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği temsilcileriyle yaptığımız faaliyetler devam etmektedir. Afiş, broşür ve görüntülü materyaller kullanarak, fuarlarda stant açarak, Aile Sağlığı Merkezleri'nde, okullarda ve camilerde eğitimler düzenleyerek akılcı ilaç kullanımını vatandaşlarımıza anlatıp, farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Herkes Sorumluluk Sahibi Olmalı

Dr. Akan'dan sonra kürsüye çıkan Akılcı İlaç Uygulamaları Daire Başkanı Ecz. Mesil Aksoy ise, düzenlenen eğitim çalışmalarının antibiyotik kullanımının azaltılmasında katkıda bulunduğunu vurguladı. Aksoy ayrıca, Akılcı İlaç Kullanımı konusunda farkındalığın oluşturulması ve toplum bilincinin arttırılmasında hekim, eczacı, hemşire, diğer sağlık personeli, hasta ve hasta yakını, ilaç sektörü, meslek örgütleri ve medyanın sorumluluk sahibi taraflar olması gerektiğinin altını çizdi.

Açılış konuşmaların ardından program, akılcı ilaç kullanımı konusunda yapılan sunumlar ile devam etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sağlık Bakanlığı Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title