Haberler

Akil İnsanlar İç Anadolu Bölgesi Heyeti Üyesi Can'dan İddia

Hatay'da konuşan Akil İnsanlar İç Anadolu Bölgesi heyetinde yer alan Celalettin Can, bazı iddialarda bulundu.

Hatay'da konuşan Akil İnsanlar İç Anadolu Bölgesi heyetinde yer alan Celalettin Can, bazı iddialarda bulundu.

Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu Amanos Demokrasi Grubu tarafından düzenlenen ve Mustafa Kemal Üniversitesi'nde yapılması planlanan panel, dün 4 öğrencinin yaralandığı olayların ardından Serinyol Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapıldı. Panel için Hatay'a gelen Akil İnsanlar İç Anadolu Bölgesi heyetinde yer alan Celalettin Can, akil insanlar fikrinin ilk olarak Abdullah Öcalan tarafından ortaya atıldığını ancak Başbakan Erdoğan ve hükümet tarafından bu fikrin sahiplenildiğini iddia etti. Fazla katılımın olmadığı panelde katılımcılara barış süreci ve kendisinin de dahil olduğu akil adamlar hakkında bilgiler veren Can, akil insanlar arasında BDP'nin belirlediği 19 kişinin olduğunu da belirtti. Can, "63 akil insan var, bunlardan 19'u BDP'nin verdiği listeye göre seçildi. Akil heyetinde 30 kişi hükümete yakındır ama şu bilinmelidir ki hükümetin görevlendirdiği, hükümetin söylediğini aktardığı insanlar değildir ama böyle insanlarda var aramızda. Böyle insan çok aramızda. Hiç kimse AK Parti'ye doğrudan üye olan iki var. Bu heyetteki herkesin işi var, bu süreçte işlerine ara vermiştir. Karşılıksız bir şekilde bu işi yürütmeye çalışıyorlar" dedi.

Barış sürecinde hükümetle Abdullah Öcalan arasında ana görüşmelerin yapıldığını ifade eden Can, "Akil insanların görevi nedir? Öncelikle onu söyleyeyim, şuanda hükümetle PKK ile Abdullah Öcalan'la görüşmeler oldu. Belki bu kabullenilmeyebilir ama bu gerçek hükümet adına MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve ekibidir. PKK adına Abdullah Öcalan, İmralı'da görüşüyorlar ve görüşmeler bu sınırda kalmıyor. Kandil'le görüşülüyor, daha çok Abdullah Öcalan liderliğinde hükümetle görüşülüyor. Bütün konular tartışılıyor, hem de derinlemesine tartışılıyor. Ortadoğu politikası, Türkiye politikası, siyasi partiler politikası, Türkiye'nin geleceği politikası, Kürt meselesi nasıl çözülür politikası tartışılıyor. Sen bunu yaparsın, ben bunu yaparım pazarlık biçiminde değil ama karşılıklı tartışarak uzlaşma yolları aranıyor. Çözemediğin sorunlarını zamana bırakırsın, zamanla aradaki ilişkiler yumuşar" şeklinde konuştu. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İç Anadolu Bölgesi Abdullah Öcalan Celalettin Can Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title