Haberler

Akdeniz Meyve Sineği Müacadelesi İçin Tim Oluşturuldu

Güncelleme:

Dörtyol İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce narenciye ürünlerinin gelişimini engelleyen ve kalitesini düşüren Akdeniz sineği ile mücadele kapsamında oluşturulan özel ekipler, düzenli olarak bahçelerde denetim yapıyor.

Ağaçlara tuzaklar kuran Akdeniz meyve sineği timi, zararlının erken tespit edilmesine ve gerekli mücadelenin başlatılmasına olanak sağlıyor.

Dörtyol Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan İnal, ilçede narenciyenin önemli bir gelir kaynağı olduğunu söyledi.
İlçede, 70 bin dönüm alanda ortalama 300 bin ton narenciye üretimi yapıldığını ifade eden İnal, ürünlerin iç piyasanın yanı sıra ihracata gönderildiğini belirtti.

Ürüne zarar vererek kalitesini düşüren, bu nedenle ihracatta da sıkıntı oluşturan Akdeniz meyve sineği ile mücadele kapsamında tim oluşturduklarını vurgulayan Dörtyol Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan İnal şöyle konuştu: "Kurduğumuz 9 kişiden oluşan 3 tim, hemen her gün arazide çalışma yapıyor. Ağaçlara tuzaklar kuran ekiplerimiz, sineğin tespit edilmesi halinde gerekli mücadele için olanak sağlıyor. Bu sayede zararlıyla erken mücadele başlatıp, üründeki kalite kaybını en aza indirmeyi amaçlıyoruz." dedi.

Akdeniz meyve sineğini yok etmek için biyoteknik mücadele yöntemi olan kitlesel tuzaklar kullandıklarına işaret eden İnal, bu tuzakların hasada kadar bahçede asılı tutulmasının önemini vurguladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dörtyol Akdeniz Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

h.talay:

Umudumuz RUSYA pazarı idi korkarım AB ve ABD sevdası hükümetimizin yanlış adımları RUSYA pazarımızın elimizden gitmesine neden oluyor RUSYA BREZİLYA ARJANTİN ve diğer BRİCH ülkeler ile yeni anlaşma adımlarını attı son ABD dışişlerinin ülkemize gelip gitmesi ve bizim tutumumuz RUSYA dışişlerinin çekincede kalmasına neden oldu artık narenciye de pazar sorununa soyut adım atılmalı gerekiyorsa ve çıkarlarımız neyi gerektiriyorsa o doğrultuda hareket edilmeli bugüne kadar AB ve ABD den bir hayır görmedik

1
0
yanıtYanıtla
h.ak:

narenciyede ne kadar kaliteyi yükseltirsek yükseltelim bundan 10 yıl öncede 40-50 krş satıyorduk şimdide bizim biran önce pazar sorunumuz halledilmeli heryıl yeni maliyetler ekleniyor fakat 10 yıl öncesinin fiyatıyla ürün satıyoruz veya dalında kaldığı oluyor öncelikle pazar sorunumuz çözülmeli

0
0
yanıtYanıtla
selim:

maalesef narenciyede bakım zorlaştı çeşit çeşit hastalıklar aldığımız ilaç parasına ziraatçılara gidiyor bu sezon 3 defa pas ilacı sıktım heryıl bir hastalık ve yeni bir ilaçla tanışıyoruz bölgemiz sanayi bölgesi olma yolunda hızlanıyor buda bizleri olumsuz etkiliyor ayrıca okutsu gibi yeni cinslerin üretimi teşvik edilirken bilinçli hareket edilmesi lazım daha sonra ağaç sökümleri yeni ve değişik tür ürünlere ihtiyaçtan dolayı yönelmek çok zor uzun vadeli ürün bilinçli ve uzmanlar tarafından yönlendirilmeli. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title