Haberler

Akdağ: "28 Belediyeye Yeni Görevlendirme ( Bu, Oluşturulmuş Hukukun Bir Gereğidir)

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 28 belediyeye yeni görevlendirme yapılmasına ilişkin, "Daha önce alınmış, verilmiş kararlar ve oluşturulmuş hukuk çerçevesinde bir şekilde teröre mali veya farklı şekilde destek veren belediyelere yeni atamalar yapıldı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 28 belediyeye yeni görevlendirme yapılmasına ilişkin, "Daha önce alınmış, verilmiş kararlar ve oluşturulmuş hukuk çerçevesinde bir şekilde teröre mali veya farklı şekilde destek veren belediyelere yeni atamalar yapıldı. Bu, oluşturulmuş hukukun bir gereğidir. Elbette belediyecilik vatandaş için önemli bir hizmet alanı. Ama bunu bir şekilde teröre destek mahiyetine dönüşmesini asla kabul edemeyiz, etmeyeceğiz. Bu uygulamalarda bunun bir sonucu." dedi.

Çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Erzurum'a gelen Akdağ, Valilik tarafından Yakutiye Medresesi'nde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

Bakan Akdağ, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, AK Parti Erzurum milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, Zehra Taşkesenlioğlu, İbrahim Aydemir ve Orhan Deligöz ile vatandaşlarla tek tek bayramlaştı.

Akdağ, bayramlaşma programının ardından Yakutiye Medresesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, bayram günü vatandaşların kurban işleriyle ilgilenmesi için bayramlaşma programını arife günü gerçekleştirdiklerini söyledi.

Protokol sırasını gözetmeksizin vatandaşlarla tek tek bayramlaştıklarını ifade eden Akdağ, şöyle konuştu:

"Bayramlar, hep bir araya geleceğimiz, gönüllerimizi oluşturacağımız günler. Mübarek bir gündeyiz bir taraftan elbette hükumet olarak her türlü tedbiri alıyoruz. Ama bir taraftan vatandaşın duasının kıymetini biliyoruz, dualarını istiyoruz. İnşallah bayramda huzur içerisinde terörün etkilemediği günler yaşarız. Yurt içinde ve yurt dışında teröre karşı çok ciddi bir mücadele devam ediyor. Fırat Kalkanı Harekatıyla da büyük bir başarı elde ettik. Vatandaşımızın huzuru için bu kararlılığımız da devam edecek."

Belediyelere yeni görevlendirme yapılması

Bakan Akdağ, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname ile belediyelere yeni görevlendirme yapılmasına da değinerek, "Daha önce alınmış, verilmiş kararlar ve oluşturulmuş hukuk çerçevesinde bir şekilde teröre mali veya farklı şekilde destek veren belediyelere yeni atamalar yapıldı. Bu, oluşturulmuş hukukun bir gereğidir. Elbette belediyecilik vatandaş için önemli bir hizmet alanı. Ama bunu bir şekilde teröre destek mahiyetine dönüşmesini asla kabul edemeyiz, etmeyeceğiz. Bu uygulamalarda bunun bir sonucu." diye konuştu.

Kurban kesen vatandaşların mutlaka hijyenik yerleri seçmesini ve hijyen içinde davranması gerektiğini de anlatan Akdağ, vatandaşların kurbanlarını il ve ilçelerdeki belediyelerin oluşturduğu alanlarda kesmesini istedi.

Vatandaşların hayvanlara karşı şefkatle yaklaşması çağrısında bulunan Akdağ, "Veteriner kontrolünden geçmiş hayvanları kesmek hususunda dikkatli ve ısrarlı olmalıyız. Bayramda et kıymetli bir gıda. Ama bir kerede çok miktarda et ve beraberinde ağır tatlılar tükettiğimizde midemize ve kendimize zarar da verebiliriz. ya da kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlarımız bundan zarar görebilir. Elbette et yiyeceğiz, tadacağız ama ölçülü olacağız." dedi.

"Trafikte hız yapmayın, emniyet kemeri takın"

Son yıllarda modern ve geniş yolların milletin hizmetine kazandırıldığını anlatan Akdağ, yolların iyileştirilmesinin ölümlü trafik kazalarını azalttığını dile getirdi.

Akdağ, bayram dolayısıyla yolculuk yapacak vatandaşlara da seslenerek, şunları kaydetti:

"Dikkatli olursak bu kazalar minimuma inecektir. Sürat yapmamalıyız, uykusuz araç kullanmamalıyız. Emniyet kemeri takmalıyız. Trafikte gaza gelerek illa önümüzdeki aracı sollamak gibi bir davranışa girmemeliyiz. Çocuklarımız, ailelerimiz ve karşımızdaki insanlar için trafikteki kazaları azaltmanın yolu bizden geçiyor. Bu bir vatandaşlık bilincidir. Aman kendimize, ailemize ve karşımızdaki insanlara zarar vermeyelim. Tatlı bir bayram geçirelim."

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Sekmen Yakutiye Erzurum Akdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title