Haberler

Akçakale'de Tarihi Eser Operasyonu

Jandarma tarafından Akçakale İlçesi'nde bir eve yapılan baskında, Suriye'den kaçırıldığı ileri sürülen altından yapılmış tarihi kadın heykeli ile çeşitli tarihi objeler ele geçirildi.

Jandarma tarafından Akçakale İlçesi'nde bir eve yapılan baskında, Suriye'den kaçırıldığı ileri sürülen altından yapılmış tarihi kadın heykeli ile çeşitli tarihi objeler ele geçirildi. Heykel ve objeler, Şanlıurfa Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Suriye'deki bir müzeden çalındığı öne sürülen heykelin Akçakale'de satılmak istendiği ihbarı üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, şüphelilerin bulunduğu eve operasyon düzenledi. Jandarma ekipleri arama yaptığı evde yatağın altına gizlenmiş altından yapılmış kadın figürlü heykel ile 20 küpe, 110 kolye, 6 bronz bileklik, 3 bronz yüzük, 1 erkek heykeli ile 1 bronz küpe ele geçirdi. Ele geçirilen heykel ve diğer eserlere el koyan jandarma, evde bulunan Suriye uyruklu A.H.E., S.E., ile H.C.E.'yi gözaltına aldı. İl Jandarma Komutanlığı'na götürülen ve burada sorgulanan 3 şüpheli, işlemlerinin ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Operasyonda ele geçirilen altın heykel ve eşyalar, Şanlıurfa Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi. - Şanlıurfa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Akçakale Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title