Haberler

Akçakale?de Boğazı Kesilmiş Erkek Cesedi Bulundu +-

12 Kasım depreminin 16'ncı yıl dönümünde acılar tazelendi (ek) 6)48 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ BOLU'DA DEPREM MÜZESİ GEZİLDİ 12 Kasım 1999'da meydana gelen Düzce merkezli depremde Bolu'da 48 kişi hayatını kaybetti.

12 Kasım depreminin 16'ncı yıl dönümünde acılar tazelendi (ek)

6)48 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ BOLU'DA DEPREM MÜZESİ GEZİLDİ

12 Kasım 1999'da meydana gelen Düzce merkezli depremde Bolu'da 48 kişi hayatını kaybetti. Bolu Valisi Aydın Baruş ve Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, depremin 16'ncı yıldönümünde Kalıcı Konutlar Mevkii'ndeki 12 Kasım Deprem Müzesi'ni ziyaret etti. Vali ve beraberindekiler, depremin ardından yaşananları yansıtan fotoğrafları inceledi. Vali Aydın Baruş, daha sonra Doğal Afet Sigortaları Kurumu tarafından yaptırılan Güvenli Yaşam Parkı'na giderek öğrencilerle bir araya geldi. Öğrenciler, oturdukları yerde başlarını kollarının arasına alarak olası bir depremde nasıl korunacaklarını gösterdi. Vali Baruş, öğrencilerle sohbet ederek depreme karşı bilinçli olmaları tavsiyesinde bulundu.

VALİ: BİNALARI SAĞLAM YAPSAYDIK BU ACILARI YAŞAMAYACAKTIK

16 yıl önce Bolu'da büyük acıların yaşandığına dikkat çeken Vali Baruş, "Bu acıları tekrar yaşamamak için ders çıkarmamız gerekiyor. Neden böyle acılar yaşadık? Binalarımızı sağlam yapmadık. Deprem bölgesinde çok yüksek katlı binalar yaptık. Bu binaları deprem olacağını düşünmeden yaptık. Bu binaları kimler yaptı? Hepimizin komşuları, akrabaları, anneleri ve babaları yaptı. Bu binaları sağlam yapsaydık bu acıları da yaşamayacaktık. Şu an binaların yapımı için çok ciddi denetimler yapılıyor ve zemin etüdleri isteniyor. Eski binaların yenilenmesi konusunda da devletimiz çok ciddi çalışmalar yürütüyor. Sizlere deprem anında neler yapmanız gerektiğiniz anlatılıyor" dedi.

Vali Baruş daha sonra öğrencilere, afetler karşısında nelerin yapılması gerektiğinin anlatıldığı 'Afetlere hazırım' oyununu hediye etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akçakale Aydın Düzce Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title