Haberler

Akbank'tan Esnafa Bir Dakikada "SMS Kredi"

Cep Kredi'yi dünya ve Türkiye ile tanıştıran Akbank, artık bu kolaylığı küçük işletmelerde de yaygınlaştırıyor.

Cep Kredi'yi dünya ve Türkiye ile tanıştıran Akbank, artık bu kolaylığı küçük işletmelerde de yaygınlaştırıyor Cep Kredi'yi dünya ve Türkiye ile tanıştıran Akbank, artık bu kolaylığı küçük işletmelerde de yaygınlaştırıyor. "Esnafa SMS Kredi" ile küçük işletme sahipleri, şubeye gitmeden SMS ile kredi başvurusunda bulunabilecek.

Akbank'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Banka "Esnafa SMS Kredi" imkanı sunacak. Esnafa SMS Kredi ile ticari faaliyeti olan ve vergi levhası bulunan şahıs firmaları, bundan böyle şubeye gitmeye gerek kalmadan işletmeleri için ticari kredi başvurusunda bulunabilecek. Bunun için yapmaları gereken tek şey cep telefonlarından "esnaf" yazıp bir boşluk bırakarak TC kimlik numaralarını 4425'e SMS atmak. Başvurular bir dakikada otomatik olarak değerlendirilerek, neticeler yine SMS olarak cep telefonlarına iletiliyor olacak.

Akbank Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Geliştirdiğimiz yenilikçi uygulamalarla müşterilerimizin hayatlarını kolaylaştıran, bankacılık hizmetlerine en çabuk ve en kolay şekilde ulaşmalarını sağlayan pratik çözümler sunmaya devam ediyoruz. Cep Kredi'yi 2005 yılında, Web Kredi'yi ise ilk kez 2006 yılında sektörle tanıştıran bir banka olarak 2007 yılında da SMS Kredi'nin öncülüğünü yapmıştık. Bu kanallar artık kredi başvurusu için standart hale geldiler. Bu kanalları kullanmanın tüzel müşteriler için de katma değer sağlayacağını düşünüyoruz. Bugüne kadar yüzbinlerce tüketicinin kullandığı bu kanalı esnaflara da yaygınlaştırarak onların da hayatlarını kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Biliyoruz ki büyüme süreci ekonominin yapı taşı olan küçük işletmelerimizi güçlendirmekle başlar. Bu amaçla bizler de esnaflara yenilikçi uygulamalarla katma değer yaratmayı hedefliyoruz" dedi.

-"HEDEFİMİZ TÜRKİYE'DEKİ 2 MİLYON ESNAFA ULAŞMAK"-

Türkiye'de KOBİ kredilerinin hızla artmakta olduğunu belirten Binbaşgil, buna rağmen bu segmentte esnafların krediye ulaşmada hala güçlük çektiklerini belirtti. Binbaşgil, "Ülkemiz için arzuladığımız uzun vadeli büyüme vizyonuna ulaşmak için küçük ve mikro işletmelerin gelişimi çok önemli. Esnafların ülkedeki toplam kredi pastasından aldıkları payın sadece yüzde 3, 6 olduğunu görüyoruz. Bu oran oldukça mütevazi. Esnafın ekonomik kalkınmadaki önemi dikkate alındığında bu oranın büyümesi son derece kritik. Hedefimiz Türkiye'deki kobilerin yarısından fazlasını oluşturan 2 milyon esnafın hayatını kolaylaştırıp işlerine destek olmaktır" dedi.

Küçük işletmeler ve şahıs firmalarının, ticari döngünün ilk basamağı ve yarının büyük işletmeleri olduğuna dikkat çeken Binbaşgil, "Akbank olarak finansal ve ticari uzmanlığımızı esnaf müşterilerimizin hizmetine sunarak, her türlü ihtiyaçlarında yanlarında olduk ve olmaya devam ediyoruz. Başvuru ve değerlendirme süreçlerindeki kolaylık ve hızlılık nedeniyle, esnaflarımızın bu ürüne büyük ilgi göstereceğine inanıyoruz. Özellikle acil kredi ihtiyaçlarında esnafımızın imdadına hızır gibi yetişecek nitelikteki bu ürünümüzden yıl sonuna kadar 100 binden çok küçük işletmemizin yararlanacağını düşünüyoruz" diye sözlerini tamamladı.

-KOBİ VE KÜÇÜK İŞLETMELER TOPLAM İŞLETMELERİN YÜZDE 95'İNİ OLUŞTURUYOR-

Toplantıdaki konuşmasında küçük işletmelerin Akbank ve Türk ekonomisi için önemine dikkat çeken Akbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, "KOBİ ve küçük işletmeler toplam işletmelerin yüzde 95'ini oluşturuyor. Esnaf odalarına kayıtlı 2 milyon esnafın toplam işletmelerdeki payı yüzde 60'larda. Esnaflar sağladıkları istihdamla Türkiye'de nüfusun önemli bir kısmına iş sahipliği sağlamaktadır. Aileleri ile birlikte düşündüğümüzde 24 milyon hanehalkının geçimine katkı sağlamaktadır" dedi.

-"ESNAFIN 20 BİN TL'YE KADAR TİCARİ KREDİ İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAYI HEDEFLİYORUZ"-

Esnafa SMS Kredi ile kendi işini yapan ve vergi levhası olan firma sahibi müşterilerinin 20 bin TL'ye kadar ticari kredi ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflediklerini söyleyen Tözge, "Biz esnaf müşterilerimizi yakından tanıyoruz. Ticaret hayatının zorluklarını ve işletmelerinin ihtiyaç duyduğu kaynakları tek başlarına göğüslemeye çalıştıklarını biliyoruz. Bu yoğun tempolarında müşterilerimiz, dükkanlarından ayrılmaya gerek kalmadan yalnızca bir SMS ile TC kimlik numalarını göndererek ticari kredi başvurusu yapabilsinler istedik. Buna ek olarak kredi taleplerini yoğun prosedüre gerek kalmadan 1 dk'da değerlendiriyor ve SMS ile hemen yanıtlıyor olmanın da hayatlarını kolaylaştıracağını düşündük. Amacımız Esnafa SMS Kredi ile ticaretin temel yapı taşını oluşturan esnaf müşterilerimize en kısa sürede en uygun çözümü sunmak" dedi.

Yeni uygulama ile Akbank ile çalışsın çalışmasın tüm küçük işletmelerin, kredi ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde karşılayabileceklerini belirten Galip Tözge, sözlerini "Akbank olarak ticaretin kalbinde olan esnaf müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmak ve müşterilerimize daha özgür bir bankacılık deneyimi yaşatmak için çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Tüm esnaf müşterilerimizi ihtiyaç duyduklarında "Esnafa SMS Kredi'sine başvurmaya, bir imza ile kredilerini almaya ve kullanmaya diğer tüm finansal ihtiyaçlarında Akbank uzmanlığından yararlanmaya şubelerimize bekliyoruz" diyerek sonlandırdı. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title