Haberler

Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri Başlıyor

Güncelleme:

Akbank Sanat, Aralık ayında Dünya Müziği'nin farklı ve heyecan verici müzisyenlerine ev sahipliği yapıyor.

Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri, 7 Aralık 2016, Çarşamba günü dünya üzerindeki en eski müzik sistemlerinden olan Güney Hindistan Karnatik müziğinin büyük ustası kemancı Jyotsna Srikanth'ın konser ile başlayacak. Jyotsna Srikanth, geleneksel Hint vurmalı sazları mridangam ve khanjira sanatçıları eşliğindeki konserinde izleyenleri ruhani bir yolculuğa çıkaracak.

Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri'nde 14 Aralık 2016, Çarşamba günü, ünlü Nijerli Çöl Blues grubu Etran Finatawa'nın gitarist ve vokalisti Alhousseini Anivolla sahne alacak. Ezgileri ile müzikseverleri Sahra Çölü'ne götürecek olan Alhousseini Anivolla, yeni projesi Anewal ile geleneksel Tuareg müziğiyle Amerikan cazının arasındaki bağlantıları keşfe çıkaracak.

İsmi Bill Friesel, John Scofield gibi dev gitaristlerle anılan Vietnam asıllı Fransız gitarist Nguyen Le ve geleneksel sazlar ustası ve vokalist Ngo Hong Quang, Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri kapsamında 21 Aralık 2016, Çarşamba günü gerçekleştirecekleri konserde Vietnam müziği hem modern hem otantik yorumlarla dinleyiciler ile buluşturacak.

Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri, Buena Vista Social Club'un ikinci kuşak vokalistlerinin en önemlilerinden olan ve Wim Wenders'in "Küba Müziği" filminde rol alarak ününü pekiştiren Luis Frank ve Küba'nın "Piyano Kraliçesi" Lazara Cachao Lopez'in 28 Aralık 2016, Çarşamba günü gerçekleştireceği konserle sona erecek.

"AKBANK SANAT DÜNYA MÜZİĞİ GÜNLERİ"

GÜNEY HİNDİSTAN'DAN KARNATİK MÜZİKLE BAŞLIYOR

Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri, 7 Aralık 2016, Çarşamba günü dünya üzerindeki en eski müzik sistemlerinden olan Güney Hindistan Karnatik müziğinin büyük ustası kemancı Jyotsna Srikanth'ın konser ile başlayacak. Değişik müzik türleri arasında benzersiz işbirlikleri yapabilme yeteneğiyle tanınan çok yönlü sanatçı Jyotsna Srikanth, ilk müzik derslerini dokuz yaşında iken annesinden aldı. Daha sonra efsanevi yedi telli keman ustası R. R. Keshavamurthy'nin öğrencisi olan Jyotsna Srikanth, üç yüze yakın Bollywood filminin müziklerini seslendirdi. Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri kapsamında izleyenleri ruhani bir yolculuğa çıkaracak olan Jyotsna Srikanth'a konserde iki vurmalı sazlar ustası geleneksel Hint enstrümanlarıyla eşlik edecek.

Etkinlik:AKBANK SANAT DÜNYA MÜZİĞİ GÜNLERİ - JYOTSNA SRIKANTH
Jyotsna Srikanth: Keman, vokal

Ramachandra Narsimha Prakash: Mridangam (Hint davulu)
Sivagurunathan Pujenthan: Khanjira (Hint defi)
Tarih: 7 Aralık 2016, Çarşamba
Saat: 20:00
Yer: Akbank Sanat
Bilet Fiyatı: Tam: 20 TL/ Öğrenci: 10 TL

"AKBANK SANAT DÜNYA MÜZİĞİ GÜNLERİ" İLE

SAHRA ÇÖLÜ'NE YOLCULUK

2004 yılından bu yana 50'ye yakın ülkede konser veren ünlü Nijerli Çöl Blues grubu Etran Finatawa'nın vokalisti ve gitaristi Alhousseini Anivolla, 14 Aralık 2016, Çarşamba günü, Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri'nde sahne alıyor.
Sahra Çölü'nde doğan ve Tuareg kültürel mirasını sahiplenen Alhousseini Anivolla, yeni projesi ANEWAL ile doğduğu toprakların geleneksel melodileriyle, Afro-Amerikan blues'un kesişme noktalarında keşfe çıkıyor. ANEWAL ile değişen dünyada kültürel çeşitlilik için bir elçi olmaya devam eden Alhousseini Anivolla, Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri kapsamındaki konserinde iki akorlu hipnotize edici doğaçlamalar, transa geçiren ritimler, bluesdan ilham alan gitarlar ve yerel dille yaptığı keyifli vokaller ile müzikseverleri Sahra Çölü ve Afrika'da unutulmaz bir yolculuğa çıkaracak. Alhousseini Anivolla, konserde 2012 yayınlanan ve "En İyi 10 Çöl Blues Albümü" arasında yer alan ilk albümünün yanı sıra 2017 ilkbaharında yayınlanacak ikinci albümünden de besteler seslendirecek.

Etkinlik:AKBANK SANAT DÜNYA MÜZİĞİ GÜNLERİ- ALHOUSSEINI ANIVOLLA'S ANEWAL

Alhousseini Anivolla: Vokal, gitar
Segbegnon Gnonloufoun: Bas gitar
Smail Khabou: Perküsyon
Tarih: 14 Aralık 2016, Çarşamba
Saat: 20:00
Yer: Akbank Sanat
Bilet Fiyatı: Tam: 20 TL/ Öğrenci: 10 TL

GELENEKSEL VİETNAM MÜZİĞİ "AKBANK SANAT DÜNYA MÜZİĞİ GÜNLERİ"NDE

İsmi Bill Friesel, John Scofield gibi dev gitaristlerle anılan Vietnam asıllı Fransız gitarist Nguyen Le ve geleneksel sazlar ustası ve vokalist Ngo Hong Quang, Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri kapsamında 21 Aralık 2016, Çarşamba günü sahne alacak. İkili konserde geleneksel Vietnam şarkılarını hem otantik, hem de modern bir yorumla dinleyicilerle buluşturacak.

Etkinlik:AKBANK SANAT DÜNYA MÜZİĞİ GÜNLERİ- NGUYEN LE & NGO HONG QUANG

Nguyên Lê: Gitar, elektronikler
Ngo Hong Quang: Geleneksel enstrumanlar, vokal
Tarih: 21 Aralık 2016, Çarşamba
Saat: 20:00
Yer: Akbank Sanat
Bilet Fiyatı: Tam: 20 TL/ Öğrenci: 10 TL

AKBANK SANAT DÜNYA MÜZİĞİ GÜNLERİ'NDE "KÜBA'DAN BİR BUENA VISTA GECESİ"

Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri, Küba'nın müzik mirasını tüm dünyada tanıtmayı misyon edinen, Buena Vista Social Club'ın ikinci kuşağının en büyük vokalistlerinden olan Luis Frank ve Küba'nın "Piyano Kraliçesi" Lazara Cachao Lopez'in 28 Aralık 2016, Çarşamba günü gerçekleştireceği konserle sona erecek. İkili konserde, geleneksel Küba müziğinden guaracha, cha-cha-cha, danzon ve boleroya uzanan geniş yelpazedeki repertuarları ile müzikseverlerle umutulmaz bir gece yaşatacak.

Etkinlik:AKBANK SANAT DÜNYA MÜZİĞİ GÜNLERİ- LUIS FRANK & LAZARA CACHAO

Luis Frank: Vokal & perküsyon
Lazara Cachao Lopez: Piyano
Tarih: 28 Aralık 2016, Çarşamba
Saat: 20:00
Yer: Akbank Sanat
Bilet Fiyatı: Tam: 20 TL/ Öğrenci: 10 TL

Kaynak: Bültenler / Güncel

Akbank Küba Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title