Haberler

Akaydın, Halk Kart Davası Duruşmasında İfade Verdi

Güncelleme:

CHP'li Mustafa Akaydın hakkında 17 yıla kadar hapis cezası istenen Halk Kart davasının ilk duruşması yapıldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'i Mustafa Akaydın hakkında 17 yıla kadar hapis cezası istenen Halk Kart davasının ilk duruşması yapıldı. Başkan Akaydın, ifade verdikten sonra adliyeden ayrılırken, Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal tarafından hazırlanan iddianame için, "Hukuka, Anayasa'ya, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırı tutulmuş bir iddianame" değerlendirmesinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve kendisiyle birlikte aralarında CHP'li Belediye Meclis üyelerinin de bulunduğu 24 kişinin 'ihaleye fesat karıştırma, irtikap ve edimin ifasına fesat karıştırma' suçlamalarıyla haklarında 17 yıla varan sürede hapis cezası istemli Halk Kart davasının görülmesine başladı.

Duruşma için çok sayıda CHP'li sabah saatlerinde Başkan Mustafa Akaydın'a destek olmak için adliyeye geldi. Davada Başkan Akaydın'la birlikte yargılanan Genel Sekreter Mehmet Aktekin, Hukuk Müşaviri İlker Gedik, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Adem Akyürek, adliyeye ön kapıdan girmeyi tercih ederken, Başkan Mustafa Akaydın, arka kapıdan duruşmanın yapılacağı salona geldi.

Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın öğle saatlerine kadar süren ilk oturumunda, kimlik tespitlerinin ardından Başkan Mustafa Akaydın ifade verdi.

Başkan Akaydın ile Antalya'da toplu ulaşım araçlarında elektronik sistemle ücret toplama işini yapan A-Kent firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Coşkun ve Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Acar'ın ifadelerinin tamamlanmasının ardından Mahkeme Başkanı Faris Özsoy duruşmaya ara verdi.

Mahkeme başkanının izniyle duruşmanın öğleden sonra devam edecek oturumuna katılmayacak olan Belediye Başkanı Akaydın, çıkışta yaptığı açıklamada, "Tek söyleyeceğim yanımda yer alan İl başkanım Devrim Kök, arkamda yer alan bütün partili arkadaşlarım, hemşerilerim, sevenlerim, dostlarıma teşekkür" diye konuştu. Bunun ötesinde hakim karşısında çok tecrübeli olmamakla birlikte neşeli, bol kahkahalı bir duruşma geçirdiğini belirten Başkan Akaydın, hakkındaki iddialarla ilgili olarak şunları söyledi:

"Hukuka, Anayasa'ya, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırı tutulmuş bir iddianame. Bir gazete tarafından tefrika yapılıyor, o gazetenin muhabiri de içeride. O tefrika aynen geliyor iddianame olarak görülüyor. Ne diyeyim, hangi gazete, hangi yazar olduğunu biliyorsunuz."

Arka kapıdan girdiği adliyede ön kapıdan CHP İl Başkanı Devrim Kök'le birlikte çıkan Belediye Başkanı Akaydın, partilerinin tezahüratları ve destek sloganları arasında kendisini bekleyen makam aracına binerek adliyeden ayrıldı.

24 SANIK 641 MÜŞTEKİ

Sanık olarak 24 kişinin yer aldığı 641 müştekili Halk Kart davasında Büyükşehir kanadından Başkan Akaydın, Genel Sekreter Aktekin ve Hukuk Müşaviri Gedik'le birlikte genel sekreter yardımcıları Bayram Özen ve Ali Özkayacan, ihalenin yapıldığı dönemin daire başkanları Mahmut Akbaş, İlknur Aygün, Nazif Altınpınar, göreve devam eden Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Adem Akyürek ve belediye çalışanları Ramazan Gale, Sarp Emekçi, Ayhan Dumlupınar, Yusuf Özmen, Mustafa Oymak, CHP'li meclis üyeleri Mustafa Karaman, Hasan Gürsel Karabayır, Hüseyin Kazancı, Baki Çelik, AK Partili Meclisi Üyesi Remzi Sadi yargılanıyor. Firma tarafından ise Adnan Coşkun, Yusuf İzzet Balıkçı, Ahmet Acar, Mustafa Demirbilek ve Erhan Akkur hakim karşısına çıkıyor.

İDDİANAME 289 SAYFA

Davada en ağır ceza, firma yetkililerine isteniyor. İhaleye fesat karıştırma suçuyla birlikte irtikap ve edimin ifasına fesat karıştırma suçlamalarıyla Adnan Coşkun, Yusuf İzzet Balıkçı, Ahmet Acar hakkında 3 ayrı suçtan 24 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Başkan Akaydın, Genel Sekreter Aktekin ve Hukuk Müşaviri Gedik ise hem Büyükşehir Belediyesi'nin diğer bürokrat ve meclis üyeleriyle birlikte ihaleye fesat karıştırma ve irtikap suçlamasıyla yargılanıyor. Akaydın, Aktekin ve Gedik için ayrı ayrı 17'şer yıl hapis cezası isteniyor.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na 15 Eylül 2011 tarihinde gönderilen isimsiz ihbar mektubuyla başlatılan soruşturmada, belediye bürokratları ve meclis üyeleri ise sadece ihaleye fesat karıştırma suçlamasıyla yargılanıyor. Savcı Osman Şanal'ın hazırladığı 289 sayfalık iddianamede firmanın 22 Haziran 2011 ve 30 Haziran 2012 tarihleri arasında 5 milyon 484 bin 739 TL haksız kazanç elde ettiği ileri sürülüyor. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title