Haberler

Akaydın: "Dünyanın Dört Tarafında Akrabalarımız Var"

Antalya Büyükşehir Belediyesi, baharın müjdecisi olan Nevruz’u yeni yapılan Hamdullah Suphi Tanrıöver Parkı’nda bir etkinlikle kutladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, baharın müjdecisi olan Nevruz'u yeni yapılan Hamdullah Suphi Tanrıöver Parkı'nda bir etkinlikle kutladı. Gagavuzya Özerk Bölgesi Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal'ın katıldığı törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, "Türk milletinin tarih ve uygarlıklarıyla gurur duyuyoruz" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türk Ocakları Antalya Şubesi işbirliği ile baharın müjdecisi Nevruz'u halkla iç içe kutladı. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Nevruz kutlamaları, Atatürk'ün silah arkadaşı Türk Ocakları Eski Genel Başkanı ve Antalya eski milletvekili Hamdullah Suphi Tanrıöver'in adının verildiği parkta gerçekleştirildi. Törene Gagavuzya Özerk Bölgesi Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr. Mustafa Akaydın, Devlet eski bakanlarından Prof.Dr. Abdülhaluk Çay ve Ulaştırma eski Bakanı Prof.Dr. Enis Öksüz, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, CHP İl Başkanı Devrim Kök, CHP Kepez Belediye Başkan Adayı Erdal Öner, Türk Ocakları Antalya Şubesi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

BARIŞIN MÜJDECİSİ OLSUN

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Türk tarihinde önemli bir gün olan Nevruz'u coşkuyla kutlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Baharın gelişini müjdeleyen Nevruz'un Türk dünyasına hayırlı olmasını dileyen Akaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türk milletinin yazdığı tarih ve kurduğu uygarlıklarla gurur duyuyoruz. Dünyanın dört bir tarafında akrabalarımız var. Bu kültürü yaşatmak zorundayız." Türk bayrağını ilelebet yükseltmeye devam edeceklerini dile getiren Akaydın, sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün efsaneye göre, Türklerin Ergenekon'dan çıkışlarının da bir işareti. Ben bu vesileyle Ergenekon'u kötü işlerde kullananları kınıyorum. Baharın müjdecisi olan Nevruz günü hem Türkiye'de ve hem Türk Cumhuriyetlerinde sevginin, barışın müjdecisi olsun, hem de önümüzdeki hafta Türkiye'de yaşanacak seçimlerin müjdecisi olsun diyorum. Allah'a bunun için dua ediyorum."

GAGAVUZYA CUMHURBAŞKANI DA KATILDI

Gagavuzya Özerk Bölgesi Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal da uzak diyarlardan Türkiye'deki kardeşlerine selam getirdiklerini söyledi.

Türkiye'nin Gagavuz Türklerinin bağımsızlık mücadelesinde daima yanlarında olduğunu belirten Formuzal, "Biz kendi dilimizi koruduk, halkımızı koruduk, kültürümüzü koruduk. Bugün sizlerle beraber olmaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi. Mihail Formuzal, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile önemli işler yaptıklarını belirterek Akaydın'a nişan taktı.

Belediye Başkan Mustafa Akaydın da Cumhurbaşkanı ve eski bakanlara Antalya siluetinin yansıtıldığı seramik yapımı plaket hediye etti.

DEMİR DÖVDÜLER ATEŞİN ÜSTÜNDEN ATLADILAR

Konuşmaların ardından Başkan Mustafa Akaydın ve beraberindekiler Nevruz'u simgeleyen, örs üzerinde demir döven adam heykelinin açılışını yaptı. Gelenekselleşen Nevruz ateşinin üstünden atlayan konuklar, alanda temsili olarak demir dövdü. Türk dünyasından çeşitli ülkelerin folklor ve dans gösterilerinin sunulduğu etkinlikte misafirlere Özbek pilavı ve ayran ikram edildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hamdullah Suphi Mustafa Akaydın Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

KADİRHANkadihanguler@mynet.com:

GÜZEL FOTOĞRAF KARESİ ANTALYA 'NIN YÜZDE SEKSENİNİ BUNLAR YİYOR. YÜZDE YİRMİSİNİ DE BİR MİLYON KİŞİ YİYOR. YAZIKLAR OLSUN SANA VE EKİBİNEEEEE

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title