Haberler

Akaryakıt Kaçakçılığı Bitti, Çay ve Şeker Kaçakçılığı Başladı

Hatay Valisi Ercan Topaca, güvenlik güçlerince yapılan operasyonlar sonucu kentte akaryakıt kaçakçılarına ağır darbe vurulduğunu söyledi.

Hatay Valisi Ercan Topaca, güvenlik güçlerince yapılan operasyonlar sonucu kentte akaryakıt kaçakçılarına ağır darbe vurulduğunu söyledi. Akaryakıt kaçakçılığının bitme noktasına geldiğini belirten Topaca, "Ancak bu iş başka alanlara da kayabiliyor. Suriye'de ucuz olan sigara, çay, şeker, canlı hayvan kaçakçılığı gibi alanlara yöneldiklerini görüyoruz" dedi.

Türkiye'de 'akaryakıt kaçakçılığı' denilince akla ilk gelen Suriye sınırındaki illerden Hatay'da, son zamanlarda güvenlik güçlerinin gerek sınırda gerekse de kent merkezinde yaptığı üst üste operasyonlarla kaçakçılara ağır darbe vuruldu. Operasyonlar sonunda kentte akaryakıt kaçakçılığı bitme noktasına gelirken, piyasada litresi 2 liraya satılan kaçak mazotu bulmak zorlaştı.

Kaçakçılık olaylarının eskiden beri yaşandığını ancak son dönemlerde Hatay'ın akaryakıt kaçakçılığıyla gündeme gelmeye başladığını kaydeden Vali Ercan Topaca, alınan tedbirler sayesinde bu konunun artık gündemden düştüğünü söyledi. Akaryakıt kaçakçılığının önlenmesi için kentin değişik noktalarında arama ve kontrol noktaları oluşturulduğunu, sınıra bariyerler ve karakolların yapıldığını belirten Topaca, bunun sonucunda da akaryakıt kaçakçılığının azmaya başladığını söyledi.

'AKARYAKIT KAÇAKÇILIĞI BİTTİ'

Kentte en son 7 Kasım 2014'te yapılan operasyon sonrası akaryakıt kaçakçılığının sıfır noktasına indiğini ifade eden Topaca, "Jandarma, polis ve hudut alayı askerinden toplam 1153 personel ile yapılan operasyonda 20 araca el konulurken, 12 bin 840 metrelik kaçak akaryakıt borusu imha edilmiş, 9 bin 235 litre kaçak akaryakıt ile 18 ruhsatsız silah ele geçirilmişti. Operasyonda gözaltına alınanlardan 18'i yapılan adli soruşturma kapsamında tutuklanmıştı. Şu an akaryakıt kaçakçılığı Hatay ilinde yok diyebiliriz. O kadar azaldı ki bizim ve kentin gündeminden düştü." diye konuştu.

Topaca, yapılan operasyonlar ve alınan tedbirler sonunda kaçakçıların artık yöntem değiştirdiğini, akaryakıt dışında farklı ürünlere yöneldiğini belirterek şunları söyledi:

"Kentte akaryakıt kaçakçılığı bitme noktasına geldi ancak bu iş başka alanlara da kayabiliyor. Suriye'de ucuz olan sigara, çay, şeker, canlı hayvan kaçakçılığı gibi alanlara yöneldiklerini görüyoruz. Tabi bu konularda da yoğun bir tedbir almak suretiyle ülkemiz açısından çok ciddi mali kayıplara yol açan her çeşit kaçakçılıkla mücadele çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda vatandaşlarımıza mesajım; yasadışı bu tür faaliyetlere girmemeleri, meşru yollardan ticareti yapmalarıdır. Artık buna izin vermemiz mümkün değil, her türlü tedbiri alıyoruz, ülkemizin ve milletimizin aleyhine olacak hiçbir kaçakçılık faaliyetine de izin vermemiz hukuken de mümkün değil, her türlü tedbiri alıyoruz."

33 KONTROL NOKTAMIZ VAR

Geçen yıl Hatay genelinde yapılan operasyonlar sonucu yaklaşık 11 milyon litre motorin, 5 milyon paket civarında sigara yakalandığını belirten Vali Ercan Topaca, kaçakçılıkla mücadeleye kararlılıkla devam edileceğini kaydederek şöyle konuştu:

"Akaryakıt kaçakçılığıyla mücadele kapsamında ilimizde 33 noktada arama ve kontrol noktaları var, bu zaman zaman bindirilmiş yol kontrolü dediğimiz sistemle yaklaşık 100 noktaya kadar çıkabiliyor. Bunlar tabi gerek kaçakçılar açısından, gerekse yasadışı faaliyet yapanlar açısından çok caydırıcı bir etkisi vardır. Bu hususta tabi terörle mücadele noktasında da bu arama noktalarının çok önemli katkıları var, bunları kesintisiz bir şekilde devam ettiriyoruz. Bunlar kaldırıldığı takdirde bir boşluk oluşabileceğini, tekrar eski kaçakçılık faaliyetlerinin geri gelebileceğini düşünerek, bu konuda aldığımız tedbirleri hiç taviz vermeden, hiç gevşetmeden aynı şekilde devam ettiriyoruz." - Hatay

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ercan Topaca Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title