Haberler

Akalan Köyü Camisinin Temeli Atıldı

Güncelleme:

Çatalca Akalan köyünün %70 oranında hasarlı olan camisi geçtiğimiz haftalarda yıkılmıştı.

Yıkılan caminin hafriyatı, yıkımı ve diğer işlemleri birçok ismin Akalan köyü ortak paydasında buluşmasıyla gerçekleşti. Caminin yapımı için de yine Çatalca ve bölgede birçok kişi taşı elinin altına soktu.

Geçtiğimiz gün Çatalca Akalan köyünün yeni camisinin temeli atıldı. Temel atma programına Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Ak Parti İlçe Başkanı Selim Güçbilmez, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Naci Özcan, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, köy ve mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

BAŞKAN CEM KARA; RAMAZANA YAKIŞIR BİR BİÇİMDE DAYANIŞMA VAR

Akalan köyü camisinin temel atma programı Kuran tilavetinin okunmasıyla başladı. Ardından Akalan köy muhtarı Halil Akgeyik bir konuşma yaptı. Hasarlı caminin yıkılmasının ardından köylünün ibadetlerini gerçekleştirmesinde alternatif olarak mescit oluşturulduğunu belirten Muhtar Akgeyik; "Camimizin yüzde 70 oranında hasarlı olduğu tespit edildi ve yıkıldı. Ardından ise köyümüz düğün salonunun altını mescide dönüştürdük ve vatandaşlarımızın burada ibadet etmesini sağladık," dedi. Caminin yapımı için yardım eden ve edecek olan herkese teşekkür eden Halil Akgeyik, konuşmasının sonunda camiin yapılmasına katkı sunanlara tek tek teşekkür etti. Muhtar Halil Akgeyik'in ardından mikrofona İlçe Müftü vekili Zeki Kurun geldi. Zeki Kurun konuşmasında cami yapımının sevaplarından bahsetti. Yapılan kısa konuşmanın ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, konuşmasını yapmak üzere mikrofona davet edildi. Kuvvetli bir dayanışma ile caminin yapılacağını söyleyen Belediye Başkanı Cem Kara ; "Ramazan ayının anlam ve önemine yakışır bir biçimde Çatalca halkı olarak, bölge insanı olarak büyük bir dayanışma gösteriyoruz. Bugün burada camimizin temeli Dr. Hasan Akgün başkanımızın büyük desteği ile atılıyor. Biz de devam ettireceğiz. Bölgemizin, ilçemizin insanlarının katkılarıyla bu camiyi yapacağız." Her şeyin devletten beklenmesinin de çok doğru olmayacağına dikkat çeken Başkan Cem Kara, "Cami gibi, okul gibi, sağlık ocağı gibi kamuya mal olacak binaların yapımı için de hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız," diyerek, caminin yapımı için gayret gösteren herkese teşekkür etti.

BAŞKAN AKGÜN; AKALAN SUYUNU İÇTİM AKALANLI OLDUM

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın ardından misafir belediye başkanı Dr. Hasan Akgün bir konuşma yaptı. Kendisini misafir olarak görmediğini söyleyerek söze başlayan Başkan Dr. Hasan Akgün; "Büyükçekmece Belediyesi'nde çalışan Aklanlı arkadaşlarımız vardı. O dönemler bakıyorum en çalışkan, en dürüst, en samimi insanlar Akalanlı personelimiz. Ben de gidip şu Akalan köyünü bir ziyaret edeyim dedim ve o gün bugündür, 1983 yılından bu yana ben Akalanlıyım. Personelimin köyüne ilk geldiğimde buranın meşhur suyunu içtim, Akalanlı oldum," dedi. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın sözlerinden yola çıkarak, kamu mallarının yapımında herkesin yardım etmesi gerektiğinden söz eden Başkan Dr. Hasan Akgün, "Büyükçekmece Belediyesi olarak Rusya'da bir camiyi ibadete açtık ve Bulgaristan'da da bir cami yapıyoruz. Ayrıca ilçemiz Büyükçekmece'de de üç yeni cami inşa ediyoruz. Akalan köyümüzün camisine daha çok yardım etmek isterdim ama her alanda inşaatlar yapıyoruz," diyerek ekledi: "Temel atmanın yanında bana düşen ne görev varsa hepsine de hazırım. Ayrıca kendi gönlümden kopanı da belirtmek istiyorum, caminin iç aydınlatmaları ve cami önünün aydınlatmalarının yapılmasına da ben kefilim." Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün konuşmasının ardından Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan kürsüye geldi. İlçe Kaymakamı olarak bu dayanışmayı gösteren herkese teşekkürlerini ileten Dr. Nevzat Taşdan, "Akalan köyü cami ve diğer yatırımlarda da herkesin elini taşın altına koymasını temenni ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İlçe Müftü vekili vaiz Zeki Kurun tarafından dua okundu ve ardından temel atma merasimine geçildi. Temel atma töreni esnasında cami temelinin hayırlı uğurlu olması için cami temeline kurban kesildi. Kesilen kurbanın ve okunan duaların ardından ilk beton Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve vatandaşlar tarafından atıldı. Temel atma töreninin ardından vatandaşlarla bir araya gelerek Akalan köyü halkıyla sohbet etme imkanı bulan Belediye Başkanı Cem Kara, halkın sorun ve sıkıntılarını da dinledi.

23 ek — Tüm ekleri indir Tüm resimleri görüntüle

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hasan Akgün Cem Kara Çatalca Akalan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title