Haberler

Akademisyenlerin Bildirisine Tepkiler

Bozok Üniversitesi Senatosunun, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin bildirisini kınadığı bildirildi.

Bozok Üniversitesi Senatosunun, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin bildirisini kınadığı bildirildi.

Senatodan yapılan yazılı açıklamada, başta PKK olmak üzere pek çok iş birlikçi terör örgütünün, yıllardır Türkiye'nin huzur ve güvenliğine kastederek, milletin birlik ve beraberliğini bozmayı hedeflediği belirtildi.

Terör örgütlerinin yıkım çabaları karşısında, güvenlik güçlerinin haklı ve meşru müdahalede bulunduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer aldı:

"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi adı altında bir grup akademisyen, ellerine tutuşturulan belgeyi imzalayarak bilim, düşünce ve insanlıkla bağdaşmayan bir ihanet bildirisine ortak ve destek olmuşlardır. PKK terör eylemlerinden tek cümle söz etmeyen, millet düşmanlarını hedef almayan, ülkemizin varlığına kastedenlere sessiz kalan bu grup, milletimizin, ülkemizin ve devletimizin bekasını sağlamak uğruna verilen onurlu mücadeleyi karalamakta ve terör örgütünün eylemlerini meşrulaştırmaya çalışarak, devletimize, ülkemize ve milletimize ihanet etmektedirler. Teröre destek vererek akademisyenlik onurunu ayaklar altına alan bu kişilerin yayımladıkları ihanet bildirisini Bozok Üniversitesi Senatosu olarak reddediyor, bildiriye imza atanları kınıyor ve her türlü terör eylemini lanetliyoruz."

Açıklamada, Bozok Üniversitesi akademisyenlerinin her zaman ve koşulda millet, devlet ve kahraman güvenlik güçlerinin yanında olacağı vurgulandı.

Kaynak: AA / Güncel

Bozok Üniversitesi Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title