Haberler

AK Partili Vekil Erken Emeklilik İçin 'Bakkal Çırağı' Oldu

Güncelleme:

Vekil Osman Çakır, erken emekli olmak için öğrenci olduğu dönemde kendini bakkalda çalışmış gibi gösterip primini ödeyip emekli oldu ve devletten 140 bin lira para aldı.

Düzce Milletvekili Osman Çakır, emeklilik için kendini, Erzurum'daki öğrencilik yıllarında Düzce'de 'bakkal çırağı' olarak çalışmış gibi gösterdi. 20 ay erken emekli olup, 140 bin lira aldı.

SÜREÇ NASIL İŞLEDİ?

AK Partili Osman Çakır'ın, erken milletvekili emekliliği süreci şöyle işledi:

Çakır, Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğrenim gördü. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yaparken, 12 Hazıran 2011'de Düzce'den milletvekili seçildi. Ardından, hem milletvekili hem de 7 bin liralık emekli vekil maaşı almak için TBMM Mali İşler Dairesi Başkanlığı'na başvurdu. Kendisine, seçildiği tarih itibarıyla 20 ay daha çalışmış olması gerektiği bildirildi.

BİN 872 GÜN İÇİN 14 BİN 319 LİRA PRİM ÖDEDİ

2 Eylül 1964 doğumlu olan AKP'li vekil, 18 yaşını doldurduğu günü esas alarak, 2 Eylül 1982 tarihinde Düzce'nin Akçakoca ilçesinde o zamanlar bakkaliye olarak faaliyet gösteren Nedim İşgören'in yanında "yardımcı personel" olarak çalışmaya başladığını ve öğretmenliğe başladığı 14 Kasım 1987 tarihine kadar burada çalıştığını beyan etti. Kendisine bin 872 gün karşılığı 14 bin 319 lira geriye dönük prim borcu çıkarıldı.

PARAYI 2 AYDA GERİ ALDI, 18 AY KARA GEÇTİ

AK Partili Çakır, bu belgenin düzenlendiği gün, çıkarılan prim borcunu ödedi ve tam 20 ay önce emeklilik hakkı elde etti. Böylece 20 ay erken emekli olarak devletten yaklaşık 140 bin lira fazladan emekli maaşı aldı.

Osman Çakır'ın, Akçakoca'da bakkal çıraklığı yaptığını beyan ettiği dönemde ise, Erzurum'da İlahiyat Fakültesi'nde öğrenci olduğu da öğrenildi.

"BAKKAL-ÇAKKAL ÖNEMLİ DEĞİL"

AKP'li Osman Çakır'a hakkındaki iddiaya şu yanıtı verdi:

"Bir kanun çıkarılmış. Ben de buna göre milletvekili emekliliğinden yararlanmak için başvurdum. Önemli olan sigorta primlerini yatırmaktır. Yoksa bakkalın-çakkalın yanında sigortalı çalışmışsın çalışmamışsın önemli değil. Önemli olan primlerin yatırılmasıdır. Bir haksızlık varsa ortaya çıkar. Birçok milletvekili de, benim yaptığım gibi yapmıştır." (Kaynak: Sözcü)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Atatürk Üniversitesi Erzurum Eylül Düzce Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500

Yorumlar (61)

akgenc:

ooohhhhhhh, meeeeee. . gercek akp li. . . .

28
0
yanıtYanıtla
TORANAGA:

ADALETE BAKARMISINIZ 30 YIL ÇALIŞ AMA EMEKLİ OLMAK İÇİN YAŞI BEKLE ÖBÜR TARAFTA 4 YIL M. VEKİLLİĞİ YAP. HEMEN EMEKLİ OL. . . . BALLI DESEM AZ GELİR HEM BALLI HEM KAYMAKLI SINIZ YARATTILAR KENDİLERİNE. MİLLETİN RIZASI VAR MI. HİİİÇ SANMIYORUM. . . . . HELAL Mİ. ? ASLA ASLA HELAL DEĞİL AMA NAMAZLI NİYAZLI BU TAİFENİN HARAM FALAN UMURLARINDA DEĞİL YİĞİN EFENDİLER YİĞİN.

27
0
yanıtYanıtla
mehmet ankmobilWeb@haberler.com:

Bu halka böyle vekil yakışır.

26
0
yanıtYanıtla
my.:

babam 69 yaşında sol ayağı ve sol kolu felçli. sol kolunu hiç kullanamıyor. pirimi malülen emekli olmasına yetiyordu. fakat sgk kurulu sen sağlıklısın çalışabilirsin dedi. tabi şok olduk. bunu söyleyenleri ve bizi yönetenleri kanunları kendi menfatine kullananları (ALLAH cc) adaletine bıraktık. bu devlet felçli vatandaşına sen sağlıklısın diyor. diyecek çok şey var fakat. yap çak bişey yok. şu bi gerçekki bu ülkede adalet gariban için değil . bunu öğrenmiş olduk.

25
0
yanıtYanıtla
Büyük bir musibet kapıda:

Bu millete müstehak. Ağaç kesilir tepki verene terörist der, KCK yı bitiren Hırsızı yakalayan polisleri hain ilan eder, Silah kaçakçılığını engelleyen savcıya küfreder, Hukuk isteyen Anayasa Mahkemesi başkanına iftiralar sıralar, Milyon insanın katili Apo yu vatansever sanar. Soma''da Ermenekte ölenlerin fıtratında olduğunu zanneder.

22
2
yanıtYanıtla
HERKES İÇİN ADALET:

KUL HAKKI YİYENE ACIMASINLAR HANGİ PARTİDEN OLURSA OLSUN CEZASINI ÇEKMELİ

23
0
yanıtYanıtla
corci:

kusana kadar yiyin efendiler.

23
0
yanıtYanıtla
Meeee:

Nerde yapılıyormuş hemen bende yapayım meeee

22
0
yanıtYanıtla
babaMobil-ANDROID:

bunlar cakkal götür bakalím

21
0
yanıtYanıtla
kralmobilWeb@haberler.com:

Haram yemezler vaybe suç bunların değilbunlara oy verenlerin

21
0
yanıtYanıtla
Tüm 61 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title