Haberler

AK Partili Şahin: Mansur Yavaş 2015'te Milletvekili

Güncelleme:

Mehmet Ali Şahin, CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olan Mansur Yavaş'ın 2015 seçimlerinde milletvekili seçileceğini öne sürdü.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş'ın kendisini Büyükşehir Başkanı olacağı iddiasına çok kaptırdığını iddia ederek, "Eğer amacına ulaşamazsa siyasi hayatının biteceğini sanıyor. Belki CHP'den 2015'te milletvekili olma şansı var Sayın Yavaş'ın" dedi.

İşte Şahin'in CNN Türk ekranlarında yaptığı açıklamalardan satırbaşları;

Ben YSK'nın il seçim kurulundan gelen kararlar sonucunda, bu kararı onaylayacağı düşüncesindeyim. Ama olayın üzerine ısrarla gidilerek oradan acaba bir sonuç alabilir miyiz diye zorlamalar yapıldığını düşünüyorum. YSK'nın bu konuda yasalar neyi gerektiriyorsa ona göre karar vereceği kanaatindeyim.

"MANSUR YAVAŞ KENDİNİ KAPTIRDI"

İşi zorlamakta olduğunu görüyorum. Amaçlarının Ankara'da seçimlerin yenileyerek CHP-MHP ittifakını gösterebilir miyiz, cumhurbaşkanlığı seçiminde Türkiye'ye yaygınlaştırabilir miyiz diye bir proje oluşturuyor olabilir. Sanıyorum bir de Mansur bey, sayın Yavaş, kendisini Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olacağı düşüncesine çok kaptırdı ve seçimi kaybedince, son bir umutla işte seçimleri acaba iptal ettirebilir miyiz tezine sarıldığını görüyorum. Hatta dün o da bir balkondan konuşmuş, hakkımızı arayacağız falan diye.

"2015'TE CHP'DEN VEKİL OLMA ŞANSI VAR"

Eğer amacına ulaşamazsa siyasi hayatının biteceğini sanıyor. Belki CHP'den 2015'te milletvekili olma şansı var Sayın Yavaş'ın. Yerel yönetimlerde bir yerlere gelme umudu kalmayınca, son bir hevesle buna sarıldığını görüyorum.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Başkanlık sistemi, yarı başkanlık sistemi, partili cumhurbaşkanlığı sistemine, ister istemez biz bu konuda çalışma yapmak zorunda kalacağız bir gün. Keşke diğer partiler başkanlık sistemi için esneklik gösterselerdi. Şu an çalışan bir komisyonumuz yok. Ama bunun üzerinde çalışmayacağız anlamına gelmez. Her an bu konuyla ilgili sayın başbakanımız bir talimat verirse bu konuyla ilgili çalışmalarımızı devam ettirebiliriz.

"BAŞBAKAN ADAY OLURSA İLK TURDA SEÇİLİR"

Eğer sayın Başbakanımız Cumhurbaşkanlığına aday olursa, bende kendilerinin aday olmasının halinde ilk turda seçilebileceğini düşünüyorum. Ondan sonra sayın Gül sivil bir vatandaş hüviyetine dönecektir. Biz kendisinden yararlanmak isteriz. Ak Parti'yi birlikte kurduk. Ben onun kabinesinde başbakan yardımcısıydım. Bülent bey kıymetli bir değerlendirmede bulundu. Dedi ki sayın Gül'ü başbakan olarak görmek isteriz dedi. Benim de hissiyatıma tercüman olmuş oldu.

"BAŞBAKAN YARDIMCILARINDAN BİRİ BAŞBAKANLIK YAPABİLİR"

Bir defa Başbakan olmak için milletvekili olmak gerekiyor. Seçimlerde 2015 7 Haziran'da yapılacak. Başbakan yardımcısı arkadaşlarımdan birinin başbakanlık yapabileceğini düşünüyorum. Kendimle ilgili bir değerlendirmem yok.

 

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Mehmet Ali Şahin Mansur Yavaş Ak Parti Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (18)

MUHALİFFFcgtyyyldz@hotmail.com:

ERDOĞAN NE ZAMAN ÖLECEK HAYIRLISIYLA SÖYLESENE :D

24
35
yanıtYanıtla
CHESSchessmate083@hotmail.com:

La ondan bi halt olmaz seçilirse seçilsin.

17
30
yanıtYanıtla
Eee ne olmuş ?yusufaycan@hotmail.com:

Mansur yavaş vekil olamaz mı ? ne var bunu bu kadar dillendirecek ?

37
6
yanıtYanıtla
ZILGIThalildereli3458@gmail.com:

CHP ; ALTI OKUNA BİR OK DAHA EKLEDİ - FETHULLAHÇILIK.....EEE , BU KAPI AÇILDIKTAN SONRA ; DAHA ÇOK ÇILIKLAR - ÇİLİKLER SIRAYA GİRER...

12
13
yanıtYanıtla
Ahmet Altunmurat126@hotmail.com:

PİYASALARIN ANASI AĞLAMIŞ BENCE BİRAZ İŞLERİNE BAKSALAR DAHA İYİ EDERLER.

12
11
yanıtYanıtla
zehazekiyehangul@hotmail.com:

GALİBA BİZ BU MANSUR YAVAŞ İSMİNİ ALLAH ÖMÜR VERİRSE ÇOK DUYACAĞIZ

11
10
yanıtYanıtla
izmirliturgutmazlum1@hotmail.com:

Maocu mansur mu diyeceğiz bundan sonra? Ama chp seçimlerde 3.parti ana muhalefet MHP isterseniz dikkatlice seçim sonuçlarına bakın Mansur chp den milletvekili bile olsa seçilemeyebiliir. Birde bu dönem mansurun maocu dürtüleri ortaya çıkmış gibi..

5
15
yanıtYanıtla
BERAATsherlockholmes333@hotmail.com:

Ülke de hiçbir sorun kalmamış Chp den kim milletvekili olacak derdine düşmüşler.Bunu akp niye düşünüyor onu hiç anlamış değilim zaten.

10
9
yanıtYanıtla
MUSTAFA SAYGIhotblooded21@hotmail.com:

herkesin hükümetide ondan :)) eee napsın AKPARTİ; CHP kendi içinden adam çıkaramıyor, eski MHP'li eski AKPARTİLİ, eski DYP'li vs. hep buradan adam alıyorlar... yardım amaçlı fikir beyan etmiş niye kızıyonuz.

yanıt0
yanıt0
serdaryanarsalas1982@hotmail.co.uk:

bunu siz anlamadıysanız hiç kimse anlayamaz.herkes işi gücü bıraktı da recep tayyip erdoğanla uğraşıyor ya..onun gibi birşey demekki

yanıt0
yanıt0
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title