Haberler

AK Partili Şahin'den Abdullah Gül'e 'Başkanlık Sistemi' Cevabı

Güncelleme:

Mehmet Ali Şahin, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlık sisteminde Amerika modelini önermesini değerlendirdi. Şahin, "Türkiye'de uygulayabilmemiz mümkün değil" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlık sisteminde Amerika modelini önermesini değerlendirerek, "Görüşüne saygı duyuyorum ama Türkiye'de uygulayabilmemiz mümkün değil" dedi.

"GÖRÜŞÜNE SAYGI DUYUYORUM AMA..."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, parti genel merkezinde düzenlenen 'Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Şahin, yaptığı konuşmada, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başkanlık sisteminde Amerika modelini önermesini değerlendirerek, "Görüşüne saygı duyuyorum ama Türkiye'de uygulayabilmemiz mümkün değil. Onların şikayetçi olduğu sorunları çözmeyi amaçlayan model çalışması içinde olmazsanız siz de aynı sorunları yaşarsınız. Başarılı örnekleri inceleyeceğiz, Türkiye'de uygulanabilir bir sistem olmalı" dedi.

"TURPUN BÜYÜĞÜ HEYBEDE"

AK Parti'nin seçim beyannamesine işaret ederek konuşmasına devam eden Şahin, "Turpun büyüğü heybede" açıklamasında bulundu.

"YENİ ANAYASA, BAŞKANLIK SİSTEMİNİ DE BARINDIRMASI GEREKİR"

Şahin, başkanlık sistemini içeren yeni anayasa teklifinin de seçim beyannamesinde yer alacağı mesajını vererek, "Turpun büyüğü heybede. Seçim beyannamemiz açıklandığında şimdi de en önemli hedef yeni anayasa ama bu Yeni Anayasa, başkanlık sistemini de barındırması gerekir. Eğer Türkiye'de demokratik istikrar istiyorsak kuvvetler ayrılığı ilkesinin çağdaş anlamda uygulanmasını istiyorsak Türkiye başkanlık sistemine geçmeli" dedi.

ABDULLAH GÜL NE DEMİŞTİ

Başkanlık sistemi ile ilgili fikirlerinin sorulması üzerine Gül, "Benim bu konudaki fikirlerim biliniyor. Bu konuların bilinerek tartışılması çok önemli. Nasıl bir başkanlık? Çok önemli. Türk tipi bir parlamenter sistem yaşadık ve bunun sıkıntılarını gördük. Türk tipi bir başkanlık sistemi olmaması gerekir. Bir başkanlık sistemi olacaksa ABD'de olduğu gibi gerçekten kuvvetler ayrılığının açık seçik sarih bir şekilde yazıldığı, her şeyin çok iyi tarif edildiği gelişmiş demokrasilerde hukukun üstünlüğüne dayalı şekilde olursa şüphesiz o da demokratik bir sistemdir." şeklinde konuşmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Mehmet Ali Şahin Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (54)

akp liMobil-ANDROID:

Atatürk dünyanın adını duyunca titrediği OSMANLI imparatorlugunu yıkıp kimsenin bilmediği Türkiye yi kurdu o kadar. getiremedik geri kaldık. tayyip padişahım tekrar dünyayı dize getirecek. dünyayı fetih edeceğiz. ey dünya biz osmanlı torunları geliyor hazırlan.

38
29
yanıtYanıtla
hakan arslanmobilWeb@haberler.com:

nedir bu erdoğan düşmanlığı anlamıyorum her şeyin suçlusu ilan ettiniz

13
27
yanıtYanıtla
he heemobilWeb@haberler.com:

En iyisi padişah olsun rte.... kuzey kore gibi mutlu mutlu yaşarız

29
9
yanıtYanıtla
turan alpmobilWeb@haberler.com:

Padisahlik sistemine Hayır

28
8
yanıtYanıtla
vatandaş:

zor alırsınız ülkeyi yolgeçen hanına çevirdiniz

27
7
yanıtYanıtla
GM:

insan beraber yürüdüğü yol arkadaşına kazık atar mı akpli ise atar

25
8
yanıtYanıtla
y0rumcuMobil-ANDROID:

turkiyeye gercek idare geldi deprem yardimlarini kualisyon nasil aralarinda paylasdi biliyoruz lan erdogan iktidari ne halde teslim aldi acliktan geberecektiniz imefenin kapisinda Dileniyordunuz

12
21
yanıtYanıtla
atak şahin:

Mehmet ali şahin, bülent arınç bu ikili akp nin hukuksuzluklarının çanakcılığını yapan iki yalakadan başka bir şey değil

21
11
yanıtYanıtla
RoniMobil-IOS:

Halifelik yapın en iyisi, zaten demokrasiden bi haber, özgürlükten yoksun ülkeme en iyisi o

24
8
yanıtYanıtla
F B:

tek yol başkanlık

4
27
yanıtYanıtla
Tüm 54 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title