Haberler

Ak Partili Metiner: Kahrolsun Türkçülük Kahrolsun Kürtçülük

Güncelleme:

Ak Parti Adıyaman Milletvekili Metiner Genel Kurulda yaptığı konuşmada "Kahrolsun ırkçılıklar, kahrolsun Kürtçülükler, kahrolsun Türkçülükler" dedi.

Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ile MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan arasında TBMM Genel Kurulu'nda 'Türkçülük ve Kürtçülük' tartışması yaşandı. Kürt olduğunu belirten Metiner, "Kahrolsun ırkçılıklar, kahrolsun Kürtçülükler, kahrolsun Türkçülükler" dedi.

"2023'Ü ÇALDINIZ KENDİNİZİNMİŞ KULLANIYORSUNUZ"

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan TBMM Genel Kurulu'nda söz aldı ve Ak Parti'nin seçim müziğini eleştirdi. Oğan, "2023'ü, Milliyetçi Hareket Partisinin olan 2023'ü çaldınız, şimdi kendinizinmiş gibi kullanıyorsunuz. Milliyetçi Hareket Partisinin, yine 'Hilal Kart'ını çaldınız, onu da kendinizin ki gibi kullanıyorsunuz.

"MYK ÜYENİZ KALKTI DEDİ Kİ TÜRK YOKTUR"

Bunlar yetmedi, daha da acısı, Türk'ü şimdiye kadar yok saydınız, Türk'ü kabul etmediniz. Şimdi dış ilişkilerden sorumlu başkan yardımcısı yaptığınız MYK üyeniz kalktı, dedi ki; 'Türk yoktur.' Ne gariptir ki, ne garip. Peki, o zaman, 'yalan' diyebildiniz mi kendi partidaşınız televizyon televizyon gezip bunu ifade ederken? 'Yalan' diyemediniz.

"ŞİMDİ KALMIŞ DOMBIRA MÜZİĞİNİ ALMIŞSINIZ"

Şimdi, ne gariptir ki Dombra Müziği'ni aldınız Nogay Türklerinin ve genelde Orta Asya Türklerinin, Türklüğün bir çalgısı, bir simgesi olan Dombra Müziğini almışsınız, Dombra Müziği'ni şimdi seçim müziği yapıyorsunuz.

Size yakışan o değil, size yakışan o değil. Size yakışan Türklere 'şerefsiz' dediği halde mezarını ziyaret ettiklerinizin müziğini seçim müziği olarak kullanın veyahut da Diyarbakır'da kucaklaştıklarınızın müziğini seçim müziği olarak kullanın.

Türk'ün müziğini kullanmak ve onu da, maalesef, siyaset malzemesi yapmak size yakışmıyor. Buradan da dinletmek istiyorum. Türk'ün müziğini kullanmak size yakışmıyor, ama siz her şeyi kullandığınız gibi, Dombra Müziği'ni de kullanıyorsunuz. Onun üzerinden acaba yeterince bölücülük yaptık, Türklere her türlü hakareti yaptık.

"ÇALMA KONUSUNDA Kİ MAHARETİNİZİ 17 ARALIK'TA GÖRDÜK"

Türklüğü ayaklar altına aldık, Türk milliyetçiliğine hakaretlerin birbiri peşi sıra sıralıyoruz. Acaba bir Dombra Müziği'yle bize seçimlerde tokat atacak olan hakaret ettiğiniz, ayaklar altına aldığınız Türklerden acaba bu müzik yoluyla onlardan oy devşirebilir miyiz diye oyun peşindesiniz. Kusura bakmayınız her şeyi kullanabilirsiniz, maalesef, çalma konusunda 17 Aralık da gördük, çalma konusunda da pek bir mahirsiniz.

"DOMBIRA MÜZİĞİNİ ÇALARAK TÜRK OLAMAZSINIZ"

Ama herkesi kandırabilirsiniz, bilmem, Mısır'a gidip BOP'çu olabilirsiniz, Erbil'e girip Barzanici olabilirsiniz ama Dombra Müziği'ni çalarak Türkçü olamazsınız. Kusura bakmayın, Dombra Müziği'ni çalarak Türkçü olamazsınız, olamayacağınızı da inşallah seçimlerde göreceğiz" dedi. Bu sırada, Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Oğan'a dönerek, "Biz zaten Türkçü değiliz, çok şükür. Ne Türkçüyüz ne Kürtçüyüz" diye seslendi.

METİNER: EVET BEN BİR KÜRDÜM

Ardından Oğan ile Metiner arasında sözlü tartışma yaşandı. Söz alan Mehmet Metiner, şunları söyledi: "Evet, ben bir Kürt'üm, etnik aidiyetiyle övünmeyi cahiliye adeti olarak gören bir insanım.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞIYIM"

Türkiye Cumhuriyeti devletinin vatandaşıyım. Bu ülkede Kürtlerin tıpkı Türkler gibi eşit haklara sahip olması gerektiğine inanan bir partinin mensubuyum. Bir anlayışın mensubuyum. Kürt'üm, Kürtçülüğü lanetliyorum. Siz de eğer ırkçı değilseniz Türkçülüğü lanetlemeye çağırıyorum sizi. Sayın Başbakanımız etnik milliyetçilikleri ayaklarının altına aldığını söyledi, milliyetçilikleri değil.

Türkiye milliyetçiliğine evet, ama her türlü etnik milliyetçiliğini cahiliye adeti olarak görüyoruz, lanetliyoruz. Bir diğer husus, her seferinde 'Türk'ün bir ırk adı olmadığını söyleyen siz değil misiniz? 'Türk'ün, herkesi bu coğrafyada kuşatan ortak bir sıfat olduğunu söyleyen siz değil misiniz? Genel Başkan Yardımcımızın 'Türk' bir ırk adı değildir' derken kastettiği sözleri burada çarpıtmanız, ne kadar, dibine kadar ırkçı olduğunuzu, bölücü olduğunuz gösterir.

"KAHROLSUN KÜRTÇÜLER KAH ROLSUN TÜRKÇÜLER"

İşte ben buradan söylüyorum; Kahrolsun ırkçılıklar, kahrolsun Kürtçülükler, kahrolsun Türkçülükler diyorum, ama bu ülkede yaşayan herkesin de temel hak ve özgürlüklerde eşit olması gerektiğini savunuyorum. Bu da size ders olsun." Ardından söz alan ve Mehmet Metiner'e tepki gösteren Oğan, "Kahrolsun Türkçülük demek kimsenin haddi değildir. Türk bizim ortak adımızdır. Türkçülüğü, bölücülükle karıştırmayın. Sizin hizmetinizde olduğunuz bölücülük değil Türkçülük, hepimizin ortak adı, hepimizin ortak şemsiyesidir" diye konuştu.

 

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Metiner Sinan Oğan Adıyaman Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (33)

Ayıppislikler@hotmail.com:

Türk ü Türklüğü beğenmiyorsun da neden Türk milletini verdiği vergilerle ödenen 27 milyar maaşı her ay zıkkım boğazına yiyorsun ailene yediriyorsun insan yediği ekmeği helal ettirir yediği çanağa pislemez görün koyunlar desteklediğiniz AKP nizi....

47
8
yanıtYanıtla
niğdelifmavici@gmail.com:

fuat ; ırkı olmayanın geçmişide olmaz geleceğide olmaz. türk dememiş türkçülük, ırk dememiş ırkçılık, fuat dememiş fuatçılık... ne farkı var?? .. beyin...

yanıt0
yanıt0
Fuat'amidesizfuat@hotmail.com:

Fuatın ırkı belli olmadığı için midesi de geniş herşeyi alıyo....

yanıt0
yanıt0
kasacıqwerty@hotmail.com:

SAYIN METİNER... ÇOK KALİTELİ BİR ADAM... SİYASET ÜSTÜ.... OMURGALI... KARAKTER SAHİBİ... ASLA KÜÇÜLMEYEN.... YALAKALIK YAPMAYAN.... ASLINI İNKAR ETMEYEN.... MUHTEŞEM BİR ADAM... EL ETEK DE ÖPMEZ....

10
41
yanıtYanıtla
TOLHAademsimsek01@hotmail.com:

:))))) vay benim kardeşim ya ,harikasın valla

yanıt0
yanıt0
TOLGAademsimsek01@hotmail.com:

RASİM OZAN KÜTAHYALI, ŞAMİL TAYYAR, BİRDE BU ADAM, BUNLAR NE AYAK YAAA:))

yanıt0
yanıt0
TOLGAademsimsek01@hotmail.com:

CEVAP VEREYİM KİMİN ATI HIZLIYSA ONA BİNİYORLAR...:)

yanıt0
yanıt0
Komik-i şehrmfc1950@hotmail.com:

Kasacı arkadaş, yorumundan anladığım kadarıyla senin antropoloji, politika, biyoloji, psikoloji, nasyonalizm, ahlak bilimi ve sosyal felsefe alanlarında uzman olduğun anlaşılıyor. Saygılar...

yanıt0
yanıt0
asceqwerty@hotmail.com:

O HALDE yaşasın hırsızlık, yaşasın talan düzeni, yaşasın diktatorya, yaşasın kula kulluk, yaşasın yalakalık....

33
6
yanıtYanıtla
OZAN BEYAZserapozanbeyaz@hotmail.com:

SEN KAHROL ULAN TENEKE,,,

30
7
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title