Haberler

Ak Partili Metiner: "Demirtaş Kandil'in Türkiye'deki Siyasi Şubesi, Pyd'de Suriye'deki Kolu"

AK Parti İstanbul Milletvekili ve AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Metiner, Bakırköy’de dün akşam ev ziyareti gerçekleştirdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Metiner, Bakırköy'de dün akşam ev ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Metiner, Selahattin Demirtaş'ın 'Biz sırtımızı PKK'ya dayadık demedik. İspatlasınlar istifa ederim' sözlerine sert çıkarak, "İstifa şerefli bir meslektir herkese nasip olmaz. Selahattin Demirtaş, Kandil'in Türkiye'deki siyasi şubesi" dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Metiner, Bakırköy Osmaniye Mahallesi'nde dün akşam ev ziyaretine katıldı. Burada vatandaşlarla sohbet eden Metiner, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Metiner, seçim çalışmalarını değerlendirerek, "Çalışmalar gayet iyi. Saha çok iyi, siyasal iklim değişmiş. 1 Kasım'da sandıktan AK Parti iktidarı çıkacağını düşünüyorum. Bir musibet bin nasihatten iyi. Siyasal belirsizliğin derinleşmesi halinde Türkiye'nin bir bütün halinde kaybedeceği görüldü. Devletin ve milletin bekasının tehdit altında olduğu görüldü. 1 Kasım'da da benzer bir sonuç çıkması halinde son vatanımızı kaybedeceğimiz bir realite olarak karşımızda duruyor. Çok rahatlıkla Suriyeleşebiliriz. Koskoca bir imparatorluk kaybedildi. Kimse Türkiye'ye bir şey olmaz demesin" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Biz sırtımızı PKK'ya dayadık demedik. İspatlasınlar istifa ederim" açıklamasını da değerlendiren AK Partili Metiner, "İstifa şerefli bir meslektir. Herkese nasip olmaz. Demirtaş boyundan büyük laf etmesin. Sırtını dayamamış olması bir şey değiştirmez. Zaten PKK'nın ta kendisi. Ne yüzünü çevirmesine gerek var ne sırtını dayamasına gerek var. HDP terörden nemalanan, dolayısıyla haram oylar devşiren bir parti. PKK'nın silahları olmasa HDP'nin kıymet-i harbiyesi nedir? Demirtaş kendine güveniyorsa, PKK'nın silahlarını aradan çeksin, bakalım Kürt halkının yüzde kaçının oyunu alacak. 'Ben sırtımı YPG'ye dayadım, PYD'ye dayadım' diye Demirtaş maval okumasın. PYD dediği Kandil'de kurulan PKK'nın Suriye'deki koludur. PKK'nın bir diğer adıdır. Harf değişikliği söz konusu. Ha sırtını PYD'ye dayamışsın, ha sırtını PKK'ya, Kandil'e dayamışsın. PYD talimatları zaten Kandil'den alıyor. Tıpkı Selahattin Demirtaş'ın talimatları Kandil'den aldığı gibi. Selahattin Demirtaş Kandil'in Türkiye'deki siyasi şubesi, PYD'de Suriye'deki kolu. Sırtımızı dayadık demesi zevahiri kurtarmaya çalışırken, sirkatin söylemesi gibi bir şey. Yüzlerini de döndürebilirler sırtlarını da dayayabilirler. Çünkü PKK'nın ta kendisi. Kandil'dekilerin elinde silah var, Demirtaş'ın elinde siyaset var. Yani sırtını silaha dayayan siyaset. Ben HDP'nin PKK'nın silahları olmadan varlığını sürdürebileceği kanaatinde değilim. Çünkü HDP'yi gerekli kılan bir Türkiye yok artık. Selahattin Demirtaş tekrar eline saz almak istiyorsa başka türküler söylesin" şeklinde konuştu.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin 'PKK bir terör örgütü değildir' şeklindeki açıklaması ve hakkında yakalama kararı çıkarılmasını da değerlendiren Mehmet Metiner, "PKK Kanarya severler derneği mi? Terör örgütü değil de nedir? Asker, polis öldüren, kamu düzenini bozan bir örgüte terör örgütü demeyeceksiniz de ne diyeceksiniz? Tahir Elçi PKK'lı değil bildiğim kadarıyla. Barzani'ye yakın bir isim. Belli ki Diyarbakır'ın siyasal iklimi ya da başka faktörler, Tahir Elçi'yi de böyle bir şey söylemeye sevk etmiş olabilir. Bu sözü söylemek çok büyük bir cürümdür. Eli kanlı terör örgütünü aklamaya çalışmak kabul edilebilir bir şey değildir. PKK bir terör örgütü değildir dediğiniz andan itibaren size acırlar. Korktuğunuz için size acırlar. Bir baro başkanına PKK'nın korkusu altında laf söylemek yakışmıyor. Bölgeyi terk edersiniz, gerekirse evinize çekilirsiniz konuşmazsınız, bu anlamlı ve erdemli bir hareket olur. Kandil'i hoşnut edecek sözler bir aydın tavrı değildir. Tahir Elçi'ye hiç yakıştıramadım. Bu sözün sahibi büyük bir cürmün altına imza atmıştır. Zulme seyirci kalmıştır, seyirci kalmanın ötesinde terörü aklama paklama yoluna gitmiştir" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Metiner Kandil Dağı Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title