Haberler

AK Partili Haluk Özdalga, Partisinden İstifa Etti

Güncelleme:

İhraç istemiyle disipline sevk edilen AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, partisinden istifa etti.

Partiden ihracı istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilen AK Parti Ankara milletvekili Haluk Özdalga istifa etti.

AK PARTİ, 3 VEKİLİ İHRAÇ İSTEMİYLE DİSİPLİNE SEVK ETTİ

AK Parti İzmir Milletvekilleri Ertuğrul Günay, Erdal Kalkan ile Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, partiden ihraç edilmeleri talebiyle dün Müşterek Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Karara gerekçe olarak; bu isimlerin son dönemde, parti disiplin ve politikalarına, temel ilkelerine ve hükümet icraatlarına aykırı; partiyi ve hükümeti tahkir ve tezyif edici sözlü ve yazılı beyanları gösterildi.

İLK İSTİFA ERDAL KALKAN'DAN

Kararın ardından, disipline sevk edilen vekillerden Erdal Kalkan, Twitter'dan istifa ettiğini açıkladı.  

Kalkan yaptığı açıklamada; "Ben bu partiye askeri müdahale döneminde girdim. Sn.Erdoğan'dan önce tavır koydum. Siyasi partiler demokratik rejimin vazgeçilmez unsurlarıdır. Siyasi partiler kimsenin babasının çiftliği değildir. Hele Sn Tayyip Erdoğan'ın değil, onlar milyonlarca insanın yarattığı sosyal varlıklardır. Hükümet ve iktidar ve parti disiplini yolsuzlukları, hırsızlıkları, soygunu engellemek için vardır. Bu iş burada bitmez. Yüce Halkımız herşeyi görüyor. Hakem Halkımız olsun. Kurtuluş savaşı yapan bu Halk bunu da çözer." ifadelerini kullandı.

İKİNCİ İSTİFA HALUK ÖZDALGA'DAN

Bugün bir istifa da disipline sevk edilen AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga'dan geldi. Özdalga partisinden istifa ettiğini duyurdu.

GÜNAY'DA İSTİFA ETTİ

Kültür ve Turizm eski Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay ise, Disiplin Kurulu’na sevk edilmesinin ardından Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Son yaşanan olaylar ve siyasi kararıyla ilgili basın toplantısı düzenleyeceğini belirten Günay, “Biz AK Parti'ye bir darbe eşiğinde geldik. Çıkarımızı değil, her zaman 'temiz siyaset'i savunduk. Bu mücadeleye sonuna kadar da devam edeceğiz. Yarın Cuma! Yolsuzluklara karşı çıktığımız için istenmediğimiz yerde durmayız. Daha yolun başındayız. Allah, doğruların yardımcısı olsun “ ifadelerini kullandı.

Gelen 2 istifanın ardından gözler Ertuğrul Günay'daydı. Günay, bugün düzenlediği basın toplantısında AK Parti'den istifa ettiğini açıkladı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ertuğrul Günay Ak Parti İzmir Güncel Haberler

500

Yorumlar (145)

Ben Hurkamil@yahoo.com:

Benim bildigim, eskiden ordu, orduydu, insan'lar genellikle durust ve kaliteli insanlardi bu memlekette.Ataturk bu ulkeyi dusmanlardan temizledi,ordusu kuvvetli ve modern ,durust bir Turk milleti ortaya cikardi.Sonra birileri geldi bir ampul yakti ve butun bu guzellikleri sondurdu.....

16
137
yanıtYanıtla
HASANsezar58@gmail.com:

AKP'li değilim ama O dönemlerde Askerlik yapan her insan ordunun ne kadar dürüst olduğunu bilir ve yansız Analarımız, Babalarımız sizin gibiler in görüşleri yüzünden bizleri görmeye bile gelemezdi.Sizin gibi düşünmeyenleri de o günde bu günde kalitesiz ve dürüst olmamakla suçlarsınız hep.Atatürk geldi Moder ve Dürüst bir millet ortaya çıkardı bile diyemiyor insanları sınıflandırıyorsunuz hala ve evet birileri geldi insanların göznü açtı sizin gibilerin elinden ve dilinden kurtulmak için Ampulu yaktı.buna da siz ön ayak oldunuz.Şimdide otur ağla sizde bu yakışır.İcraat sıfır hep dışarıdan birilerinin olaylara el atmasını bekler dururdunuz zaten.

yanıt0
yanıt0
asdr@we.net:

ataturk bu ulkeyi dusmanlardan temizlemedi amele. tarih bilgini...

yanıt0
yanıt0
Ben Hurkamil@yahoo.com:

iskembeden konusup,agzinizi acarak gevis getirmeyin etrf kasimpasa gibi koktu, ve benim yazdiklarimi bir daha ve iyice oku, burasi imam-hatip degil, yasam okulu ve benim yzdiklarimin hepsi dogru..

yanıt0
yanıt0
cemilmetehan12345@hotmail.com:

anlaşılacağı üzere akp lilerin çok zoruna gitmiş istifalar. ne oldu istifa eden hain mi oldu zorunuza gitsin tabi karınsızlar bu sonunuzun geldiğine işarettir.

34
98
yanıtYanıtla
BeyBey'ineko_66_99@hotmail.com:

Bir 11 yıl daha beklersiniz, çok beklersiniz yani :)

yanıt0
yanıt0
ESKİ AKP Lİebrunet55@hotmail.com:

ESKİ AKPLİ OLARAK UTANIYORUM BUNLARDAN YAZIK MEMLEKETİ SOYMUŞLAR YAAA O GEMİCİKLER HASTANELER ŞİMDİ ANLAŞILDI 12 SENE ÖNCE TAYYİP NEYDİ ŞİMDİ NE OLDU AKP YE OY ATTIĞIM İÇİN UTANIYORUM

41
41
yanıtYanıtla
mustimustafa78_78@windowslive.com:

sen akp li değilsin

yanıt0
yanıt0
guzel.usluguzel.uslu@hotmail.com:

allah utanacak iş vermesin hiç kimseye

yanıt0
yanıt0
4K İRADEyamak53@msn.com:

CHP 'Lİ OLARAK DİYECEKTİN HERHALDE YALANDAN BURALARDA ATIYORSUN .YOK BEN ESKİ AKP'LİYDİM FALAN. ÇOK GÖRDÜK SİZİN GİBİLERİ, HOCA'NIN EŞİ OLDUĞUNU İDDA EDİP CHP ÜYESİ CIKANLARI, YALANDAN AKP YE OY VERDİM DİYENLERİ. BOŞ BOŞ KONUŞMAYIN

yanıt0
yanıt0
Tüm 145 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title